Autoilijoita ei ole kohtuullista rangaista, kuin rikollisia…

Yleensä rikoksista rangaistaan, rangaistukset määrätään rikostutkinnan ja oikeudenkäynnin kautta. Huomioon otetaan myös lieventävät asianhaarat rangaistuksen kovuutta määritellessä. Nyt hallitus on sorvannut sellaisen rikosmääritelmän, että rangaistus tulee jo ennen kuin ehtii rikosta tekemäänkään ja tämä liittyy yksityisautoiluun. Kalliiksi tulee kyseinen ”rikollisuus”, eikä mainittavammin lieventäviä asianhaaroja löydy. Rikosten väitetään suunnatun ilmastoa kohtaan, eikä ymmärrystä löydy sille, että asumme pitkien välimatkojen maassa, eikä sille, ettei maaseudulla ei ole julkista aktiivisesti päivän mittaan kulkevaa julkista liikennettä, mihin voisi vain hypätä kyytiin.

Enenevässä määrin rangaistaan autoilijoita polttoaineveroilla, joita korotetaan ilmaston suojelun nimissä, mutta kyllä tässä jo tulee kansalaisille mieleen, pitäisikö rangaista hallitusta holtittomuudesta, kun taitaapa olla maan taloudessa sellainen aukko hallituksen ansiosta, että sitä täytyy paikata polttoaineita rankemman päälle verottamalla. Sellainenkin epäilys heräilee.

Jos Suomessa on tavoitteena vuoteen 2045 mennessä liikenteen nollapäästötason saavuttaminen, se on yhtä tyhjän kanssa ilmastoa ajatellen, eikä tämä pieni Suomi näy edes esimerkkinä niille maille, missä pakokaasut kirvelevät silmissä ja haittaavat hengitystä. Mikäli ilmaston tila huolestuttaa siinä määrin, että pitäisi muka uskoa suomalaisten auton välttämättömään käyttöön syyllistyvien olevan jossain merkittävässä asemassa saastuttamisessa, kannattaisi ilmastokiihkoilijoiden lähteä tutkimusmatkalle vaikkapa Kiinaan tai Intiaan ja jäädä sille tielleen saarnaajiksi puhtaamman ilmaston puolesta.

Tervemenoa vaan pahimmille alueille ja kyllä me vähemmällä kiihkomielisyydellä varustetut ihmiset täällä pidetään huolta tämän maan ilmastonsuojelusta järkevästi kohtuudella, ei valtion tasapainoisen kehityksen kaatavalla silmittömällä kiihkolla.

+14
lempan
Perussuomalaiset Lohja
Ehdolla kuntavaaleissa

Tavallinen tasamaan tallaaja ilman poliittisia meriittejä, tosin jäsenkorttia kannan periaatteesta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu