Suomi on hyvä maa, jos niin haluamme

Menneisyyttä ja tulevaisuutta mietiskelin nyt kuntavaalien aikaan ja vertailin mielessäni, mikä on muuttunut, mihin asioihin erityisesti pitäisi kiinnittää huomiota nyt, että hyvä elämä toteutuisi kuntalaisilla, kaikilla suomalaisilla.

Ensimmäinen asia, mikä tulee mieleen, on se, että ennen maaseudulla eläminen oli luonnollista ja hyväksytympää, kuin nyt. Kyläkauppoja ja posteja oli ihan mukavasti, kauppa-autot kulkivat ja joitakin elintarvikkeita haettiin suoraan tuottajilta. Puilla lämmitettiin, eikä ilmastoahdistusta tuputettu lasten ja nuorten mieliä ahdistamaan sellaisella kiihkolla, kuin nyt, ei siis ollenkaan. Ei puhuttu kierrätyksestä, eikä sen tärkeydestä, koska kierrätettiin luonnostaan ilman että sen olisi tarvinnut olla mikään ilmiö.

Työn perään on jouduttu lähtemään, mutta teollisuustöihinkin on lähdetty niitä tekemään työsuhteina, mitkä eivät olleet määräaikaisia, eivät pätkätöitä, eikä niihin hakeuduttu minkään työvoiman vuokrausfirman kautta, vaan työsuhde solmittiin suoraan työnantajan kanssa kaikella kunnioituksella. Ammatillista koulutusta ei kysytty, vaan työ opittiin useinkin tekemällä. Toisin on nyt, kun muutaman vuoden koulutus ei ole läheskään aina mikään autuaaksi tekevä takuu töihin pääsemiseksi, kun vaaditaan muutaman vuoden työkokemusta. Sekin nyt tiedetään, että Suomeen halutaan työvoimaa rajojen ulkopuolelta, mutta suomalaista koulutusta ei läheskään kaikilla aloilla kunnioiteta.

Entisaikoina vanhuksia kunnioitettiin ja lapset opetettiin kunnioittamaan vanhempia ihmisiä. Enemmän vanhuksia asuikin ydinperheissä siihen asti, kunnes nuorempaa väkeä on siirtynyt työn takia kasvukeskuksiin ja myös jääneet sille tielleen. Oli sitten vanhainkodit, mutta ei vastaavanlaisia voittoa tavoittelevia hoitolaitoksia, kuin nykypäivänä. Nyt tällä hetkellä ollaan tilanteessa, missä jokaisen kannattaa miettiä itsekseen, minkälaisen vanhuuden itse haluaisi, tai minkälaista missään tapauksessa ei haluaisi. Myös jokainen poliittinen päättäjä, tai päättäjäksi pyrkivä voisi lähestyä asiaa tavalla jos toisella, mutta ei mistään voittoa tavoittelevasta tuottavuusnäkökulmasta.

Turvallisuus ja turvallisuuden tunne on tärkeä asia kaikenikäisille. Pelon aiheita on ollut aina, kuten sodat, mitkä olivat monien vanhemmille ja isovanhemmille totisinta totta ja saamme olla onnellisia, kun olemme saaneet elää rauhan aikaa. Toimeentulon riittämättömyys on aina ollut stressaava tekijä ja tietynlainen pelon aihe. Olemme eläneet etenkin vähän vanhempi väki kuitenkin sen ajan, jolloin töihin meneminen oli itsestäänselvyys, töihin pääsi, töissä oppi ja sai ammatin. Monikaan ei edes tiennyt mistään nykyisen kaltaisesta sosiaaliturvasta. Emme kuitenkaan omasta tahdostamme ole nykyiseen tilanteeseen joutuneet, missä monille on tutuksi tulleet erinäiset tukitoimet. Ei se ole suoranaisesti mikään etu, vaan osasta meistä Suomen kansalaisista on tehty tarpeettomia työmarkkinoilla ja työstä on viety se mielekkyys, millä on voinut tulevaisuutta rakentaa.  Kaikki on epävarmalla pohjalla, kuten työn kesto. Kaikkea kun voi tuoda halpatuontimaista, kaikkea voi teettää halpatuontimaissa ja työvoimaa voi suorastaan vaatia ulkomailta. Työvoiman tarveharkinta tuntuu  olevan monille päättäjille rasite ja suomalaisen työn arvostaminen ylivoimainen käsite.

Pelon aiheet ovat myös muuttuneet normaalissa arjessa. Aina on ollut koulukiusaajia ja kiusattuja, eikä se ole koskaan ollut oikein, mutta enää ei voida puhua ainoastaan kiusaamisesta, koska jopa hyvin nuoret menevät niin pitkälle, että voidaan puhua väkivallasta ja jopa hengen uhkaamisesta. Entistä nuoremmatkin kohtelevat kaltoin myös vanhuksia ryöstötarkoituksessa, eikä heillä vanhemman henkilön kunnioittamisesta ole tietoakaan. Kuka tahansa joutuu pelkäämään tietyillä alueilla syystä jos toisesta kimppuun kävijöitä, eikä sitä syytä aina edes ole, joten miettiä täytyy, mihin tämä kaikki johtaa, tai siis mihin kaikkeen tämän annetaan johtaa. Jengiytyminen ei todellakaan ole mikään hyvä asia, vaan kasvava uhka. Välinpitämättömyys kukoistaa ilkivallan tekijöiden joukoissa, mutta myös monien poliitikkojen joukossa. Nyt olisi aika laittaa Suomen talous, siis suomalaisten talous ja turvallisuus kuntoon ensisijaisesti.

Tarvitsemme paremman ja turvatumman tulevaisuuden. Meillä olisi siihen mahdollisuudet, jos niitä mahdollisuuksia haluttaisiin käyttää kunnallisen ja valtiollisen tason päätöksenteossa.

Tarkemmin sanottuna päätösvaltaa tulisi nyt paremman Suomen puolustamiseksi käyttää vaaliuurnilla.

Tämä maa on paras paikka meille suomalaisille, jos se vaan yleisesti ymmärretään, ennen kuin se on myöhäistä.

 

 

0
lempan
Perussuomalaiset Lohja
Ehdolla kuntavaaleissa

Tavallinen tasamaan tallaaja ilman poliittisia meriittejä, tosin jäsenkorttia kannan periaatteesta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu