Tarkentaisitko asiaa sähkökriisistä Annika Saarikko

Sähkön hintakriisi ei ole ratkaistu, saati edes se, että ensi talvena kaikki kodit pysyisivät lämpiminä. Talvi tulee taas ajallansa, jopa hämmästyttävän pian, joten nyt olisi kiire tehdä ratkaisuja, vaikka vielä lämpöisiä lomailmoja riittääkin, mutta jos asioiden hoito vaatii, lomat pitäisi keskeyttää ja keskittyä kriisin ratkaisemiseen.

Valtiovarainministeri Annika Saarikko sanoi jo viime vuoden joulukuussa, että ”Suomella on  keinot auttaa omia kansalaisiaan vaikka toimeentulotuen avulla, jos ei muuten ole mahdollisuutta pitää kotiaan lämpimänä. Se on hyvinvointiyhteiskunnan peruslähtökohta.  Suomi on pohjoismainen hyvinvointiyhteiskunta. Korkean verotuksen maana me autamme niitä, joiden varat eivät riitä.” Onkohan mielipide edelleen sama, jos on edellä mainitun kaltainen vakavasti ollutkaan, koska totuus on toisenlainen. Valehteliko Saarikko tietoisesti, onko hän todellisuudesta tietämätön, vai mistä on kyse?

Kansaa ei kannattaisi valheellisin keinoin rauhoitella ja kyllä nyt jo moni tietääkin, että ei kansalaisia auteta, vaan toimeentulotuki todellisuudessa lasketaan ns. hyväksyttyjen paikkakuntakohtaisten asumiskustannusten mukaan, eikä sähkön hintamuutoksia huomioida todellisissa määrin. Sen minkä Kelasta saa, on ohjeistus hakea halvempaa asuntoa, vaikka vuokra olisi edullinen ja aikaisemmin ennen sähkön hinnan nousua ei ongelmaa olisi ollut. Pitäisi huomioida sähkön hinnanmuutoksen aiheuttama asumiskustannusten nousu ja korvata toimeentulotuella, eikä pelkkiä hyväksyttyjä asumiskustannuksia. Siis Saarikko on valehdellut, tai on tietämätön asioista ja voisikin kiireesti osallistua parempien ratkaisujen kehittelyyn, kuten myös koko hallituksen tulisi tehdä.

Valtiovarainministeri Annika Saarikko voisi nyt tarttua uudelleen asiaan, esittää arvioita ensi talven sähkön hinnoista, käydä keskustelemassa Kelan johtajiston ja asiantuntijoiden kanssa siitä, miten korkean verotuksen maana me autamme niitä, joiden varat eivät riitä ja vielä hoitaa asian siihen tilaan, että tämä myös toteutuisi. Siis näin tulisi toimia, jos on tahtoa pysyä sanojensa takana.

Ei tätä kriisiä tosin toimeentulotuilla yksinomaan ratkaista, vaan tarvitaan ihan muita toimenpiteitä, mutta hyvä olisi sekin, että kaikki selviytyisivät sähkölaskuistaan, ilman että niitä on pian runsain mitoin ulosotossa ja se vasta kalliiksi käykin niin taloudellisesti, kuin henkisestikin.

Sähkön hinta ja riittävyys, mahdollinen riittämättömyys on laaja ongelma, mikä vaikuttaa kaikkeen, koko yhteiskuntaan, joten olisi aika toimia. Hallituksen toimintahaluttomuus tuntuu olevan merkki siitä, että kohta tarvitaan hätätilahallitus.

 

+5
lempan
Perussuomalaiset Lohja

Tavallinen tasamaan tallaaja ilman poliittisia meriittejä, tosin jäsenkorttia kannan periaatteesta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu