Työ- ja elinkeinoministeriön kohderyhmä ei ole kotimainen työvoima, miksi ei?

Onnistuneen kotoutumisen merkitys kasvaa koko ajan, kun Suomen työikäinen väestö ikääntyy ja maahanmuuttajataustaisen väestön määrä lisääntyy. Näin siis mainitaan Työ- ja elinkeinoministeriön 17.6.2021 tiedotteessa. Onko se nyt jossain oikein päätetty, että maahanmuuttajataustaisen väestön määrä lisääntyy, kun tiedotteessa niin väitetään? Toistuuko vuoden 2015 maahanvyöry ja kenen tahdosta?

Maininta on myös, että Suomi on menestynyt erityisesti työmarkkina-, koulutus-, poliittisen osallistumisen, pysyvien oleskelulupien ja kansalaistamisen vertailuissa. Muihin Pohjoismaihin verratessa maahanmuuttajien työllisyysaste on Suomessa heikompi, mutta ero maassa syntyneiden työllisyysasteeseen on Suomessa kuitenkin hieman pienempi kuin Ruotsissa ja Tanskassa. Niinpä niin!

”Maahanmuuttajataustaiset naiset ovat voimavara, joka on saatava entistä paremmin yhteiskunnan käyttöön. Monella heistä on laajaa osaamista ja koulutuspohjaa, joka uhkaa mennä hukkaan työelämän ulkopuolella. Naisten osallisuus on tie pysyvään, ylisukupolviseen muutokseen. Jos onnistumme naisten osallisuuden vahvistamisessa, moni muukin asia ratkeaa sen myötä”, ministeri Haatainen painottaa tiedotteessa, mutta kyllä taitaa olla runsaasti toiveajattelua ja utopiaa sekoittunut ajatteluun, kuin myös todellisuuden kieltämistä. Ongelmiakaan ei tunnisteta, tai siis tunnusteta, mitä maahanmuuton myötä on tullut, mitä tulee. Pohjoismaihin, Ruotsiin ja Tanskaan voisi verrata myös siinä, miten suhtautuminen näissä kyseisissä maissa on muuttunut maahantulijoihin.

Mitäpä meillä Suomessa muuta kuin todetaan kuten kyseisessä tiedotteessa, ”palvelujärjestelmän pitää huomioida paremmin maahanmuuttajien tarpeet.” Työllisyysuudistuksetkin hallituksen toimesta kohentavat maahanmuuttajien työllisyyttä, vaikka todellisuudessa pitäisi parantaa kantaväestön ohjautumista työllisiksi.

Ahkeroitu on Työ- ja Elinkeinoministeriössä ainakin Työ- ja elinkeinoministeriön 22.6.2021 tiedotteen mukaan, siis ovatpa julkaisseet uuden sanaston, ” Kotoutumisen sanasto yhdenmukaistaa kotoutumiseen, yhdenvertaisuuteen ja syrjintään liittyvien käsitteiden käyttöä.” Sillä nyt varmaan onkin suorastaan taivaallinen merkitys, kun ” Kotouttamisen sijaan tulisikin jatkossa puhua kotoutumisen edistämisestä.” Uskoo, kuka tahtoo, että sillä muutettaisiin tulijoiden tavat ja asenteet vastaamaan sitä, mitä heiltä väitetään odotettavan, kuten esim. naisten parempaa työllistymistä, tosin tulijoista vaan suurin osa on kuin onkin miehiä.

Työ- ja elinkeinoministeriö ja Sanastokeskus siis käynnistivät elokuussa 2019 kotoutumisen sanastotyön.

Kotoutumisen käsitteitä ei ole aiemmin määritelty yhtenä kokonaisuutena, mutta käsitteitä on ollut mukana eri sanastoissa. Näin meillä Suomessa kikkaillaan ja varmaan pilkutkin saavat oman käsittelynsä.

https://beta.kotoutuminen.fi/documents/56901608/71065357/Kotoutumisen_sanasto_1_laitos.pdf/7f5c1f87-dd0c-4051-38f3-3d7ea6e4e1ea?t=1624277824724

Nyt tarvitaan tasa-arvoa suomalaisten työllistettävien huomioimisessa ja takuuta siitä, että koulutuksen jälkeen myös työllistyy, ilman että vaaditaan muutaman vuoden työkokemusta työpaikan saamiseksi. Sekään ei toimi, että nostetaan oppivelvollisuusikä kahdeksaantoista vuoteen, kun toimia tarvittaisiin enemmän oppivelvollisuuden alkupuolelle, eikä mitään pakkotoimia loppupuolelle.

 

 

 

+4
lempan
Perussuomalaiset Lohja

Tavallinen tasamaan tallaaja ilman poliittisia meriittejä, tosin jäsenkorttia kannan periaatteesta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu