Aluevaalikiima omikronin kanssa

Jo on aikoihin eletty ja täytyy vaan ihmetellä tätä hössäyksen määrää, yksien vaalien tähden, mitkä nekin olisi voitu tautitilanteen takia siirtää vaikka eduskuntavaalien yhteyteen.Koronatilanne on levinnyt käsiin ,mutta se ei näy nyt haittaavan tahtia, toisin kun kuntavaalien aikaan.

Erilaisia koronamääräyksiä satelee pilvin pimein ja kaikki ovat sitä mieltä, että juuri he ovat oikeassa. Kissanhännänvetoa on Arkadianmäeltä lähtien, kun ”lähestulkoon” lääkäriministerimmekin kinaavat keskenään ja THL  ja HUSsin lääkärit yrittävät vikistä siinä sitten omia mielipiteitään, tyhjin tuloksin.

On alkanut todella hirveä juoksukilpailu hillotolpille. Kaikki kynnelle kykenevät, liki puolet kansanedustajistamme, kuntien valtuustoryhmien jäseniä ja varajäseniä ja useat ministeritkin ovat hamuilemassa uusia paikkoja itselleen. Eikö heille mikään riitä? Luulisi, että noissa paikoissa, missä  he jo ovat, riittäisi kokopäivätyötä ihan tarpeeksi, nimittäin jos haluaa ne hyvin hoitaa. Sinne uuteen himmeliin pitänee sitten taas palkata  ainakin 100 uutta avustajaa vähintäänkin hoiteleman valittujen töitä, kun eivät muutoin kerkeä. Ainakin kovasti työllistävä näyttää tämä himmeli olevan ja kallis meille veronmaksajille. Saadaan hyväveljille ja siskoille töitä…

Siinä tulee olemaan paljon eturistiriitoja ja muita ongelmia jos heitä sinne valitaan. Kuka pitää lukua siitä, kuka on jäävi milloinkin ja mihinkä? Ei kukaan. Nyt on jo tullut muutoinkin kaikenlaisia suhmurointeja ilmi, niin millainen sotesoppa me saadaankaan noilla eväillä?

Nyt olisi meidän, äänestäjien katsottava ja harkittava tarkkaan ketä sinne äänestämme. Nyt ei kannattaisi äänestää  eduskunnassa jo olevia, eikä liioin kunnanvaltuutettujakaan. Heillä on jo nyt kädet täynnä töitä ja luottamustoimia ,jotka pitäisi saada nekin hoidettua kunnollisesti.

Kun olen katsonut Vantaa-Kerava ehdokkaita, niin ammattinimikkeistä päätellen sinne on pyrkimässä vaikka ketä. Kaikki ammatit ovat hyviä, mutta nyt tarvittaisiin sitä terveydenalan ja sosiaalialan vahvaa osaamista. Ei riitä, että on kaivettu esille joku vanha , entinen, vaikkapa terveydenhoitajanimike, josta ammatista on luovuttu jo aikaa sitten kun on vaihdettu alaa. Sen on nyt ajateltu toimivan ikäänkuin ”täkynä” vaaleissa.  Jotkut eivät myöskään ole uskaltaneet  kertoa sitä esim, että ollaan nyt vaikka eläkkeellä oleva opettaja ja  on pantu  se 10 vuotta sitten otettu  vanha valokuva ja ammattinimike, ihan kuin olisi vielä töissä. Ei kait eläkeläisellä pitäisi olla mitään hävettävääkään ,vai ajatellaanko  ihmisten väheksyvän eläkeläisehdokkaita? Ehdokkaitten olisi pitänyt katsoa peiliinsä ja kertoa itselleen se,  mitä lisäarvoa minä ja minun ammattitaitoni toisivat Soteen. Olisiko minulla , EVP kapiaisella paljonkin annettavaa siellä, taikka minulla, vanhoilla päivilläni nyt alaa vaihtaneella perushoitajaopiskelijalla. Nämä olivat vaan  fiktiivisiä esimerkkejä .Ymmärrän senkin, että  kaikki puolueet halusivat mahdollisimman paljon ehdokkaita ääniä keräämään niille muutamille ja harvoille ,joiden halutaan menevän läpi. Silloinhan on aivan sama ketä listoilla on täytteenä.

Nyt me, äänestäjät, olemme kuninkaita ja meillä on valta valita ehdokkaista ne, jotka katsomme soveliaimmiksi siellä  asioita hoitamaan. Itse olen päättänyt äänestää henkilöä, joka ei ole kansanedustaja eikä kunnanvaltuutettu, eikä hänelle ole ”lahjoitettu” luottamustoimiakaan. Hän pystyy keskittymään niihin Soteasioihin sitten täysillä.

Muutoin olen sitä mieltä, että äänestysprosentti tulee olemaan alhaisin ikinä ja se on jo itsessään paha asia.

 

 

 

 

 

0
LennuPaulin
Vantaa

Erosin perussuomalaisista vuoden lopussa, koska se ei enää ole se puolue, mihin joskus toistakymmentä vuotta sitten liityin. Siellä jylläävät nyt sisulaiset ja erilaiset ....... ja siitä on tullut vain yhden liikkeen puolue, maahanmuuton.Siellä on unohdettu se tosiasia, minkä tähden puolue ylipäätään perustettiin.
Puoluetoimistossa on hyvävelijärjestelmä vallalla, juuri se, mistä he ovat muita syyttäneet. Aiheuttivan Vantaan PSpaikallisyhdistyksen hajoamisen .

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu