Korona ja maahanmuuttajat

Katselin A-studiota 23.11.20 ja ihmetellä täytyy sitä, millaisen haastattelun Puhoksen ostoskeskuksessa somaliyhdistyksen jäsen antoi. Olisi olettanut, että olisivat keskustelleet siitä, kuinka korona on ikävä tauti ja miksi se leviää heidän piirissään laajemmin ja mitä pitäisi tehdä että siitä selvittäisiin, koska me olemme samassa veneessä, joka sorkka täällä. Syynähän on se, että  heidän yhteisönsä jäsenet eivät pahemmin piittaa koronamääräyksistä, kuten maskien käytöstä (nähnyt muutaman luonnossa) , fyysisistä kontakteista,käsihygieniasta, turvaväleistä jne. Turha puhua, että ei olisi saanut informaaatiota asiasta, sillä sitähän tulee tuutin täydeltä ja monilla kielillä.

Mutta ei. Päästessään vauhtiin ko mieshenkilö alkoi sättiä meitä suomalaisia rasisteiksi ja että rasismista on päästävä eroon?? Mielestäni olen ollut ymmärtävinäni, että heidän yhteiskunnassaan on harrastettu  sitä rasismia ihan yleisesti myös. Taisi se sana rantautua tänne juurikin maahanmuuttajien mukana? Yhteiskuntaamme syytettiin siitäkin, että somaleille ei ole  järjestetty isoja asuntojakaan ja että heidän elinolosuhteitaan pitäisi parantaa?  Minä olen sitä mieltä, että kun ja jos tänne tullaan ja täällä päästään yhteiskunnan avulla elämisen alkuun, niin ei ole syytä alkaa vaatia yhdeksää hyvää ja kymmentä kaunista, vaan sitten kun on työpaikka ja  voi elättää perheensä, niin silloin voi etsiä mukavampia, isompia asuntoja ja elinympäristöjä itselleen ja perheelleen. Samalla tavalla olemme mekin joutuneet tekemään. Asunnot ovat suurentuneet rahavarojen  ja perheen tarpeitten mukaan. Mitään ei olla ilmaiseksi saatu.

Jäin suurinpiirtein suu auki kun kuuntelin hänen sadatustaan. Olisi todellakin mukava tietää millaisista linnoista he sieltä Somaliasta ovat lähteneet tänne, kun täkäläiset, hyvinvarustetut monen huoneen nykyaikaiset asunnot eivät kelpaa? Heille kalustetaan asunnot ja hommataan telkkareista lähtien kaikki tavarat ja vaatteet mitä tarvita saattaa. Ovatpa jotkut onnistuneet saamaan oman autonkin alleen. Tässä vaiheessa pitänee sanoa, että kotisuomalaiset ,vähävaraiset perheetkään eivät todellakaan saa  samanlaista tukipalvelua kuin maahanmuuttajat. Lastenvaunuista lähtien hakevat kirpputoreilta tavarat ja vaatteet itselleen ja lapsilleen, jos löytävät. Ei kirpputoreilta niitä Adidaksia eikä Nike vaatteita pahemmin taida löytyä, eikä uusia kännyköitäkään, eikä sen puoleen ,niitä hienoja, moderneja lastenvaunujakaan.

Olisi kiva joskus kuulla, kuinka joku maahanmuuttaja kiittäisi siitä, että on saanut tulla tänne, saanut mahdollisuuden opiskella ja päässyt sen jälkeen töihin , saanut jalat nk oman pöydän alle  ja voi hyvin ja on onnellinen.

Sitä tuskin tulemme  koskaan kuulemaan, sillä olemmehan me rasistinen yhteiskunta (sarkasmia) ja kaurapuurokin on peeaskaa.

Teenpä tässä nyt sen polvirukouksenkin kirjoitukseni päätteeksi,  kun nyt näin tuli tässä avauduttua :=))

 

 

 

 

 

 

+10
LennuPaulin
Perussuomalaiset Vantaa
Ehdolla kuntavaaleissa

Vantaan perussuomalaisten hallituksen jäsen ja taloudenhoitaja / kirjanpitäjä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu