Nuorisoväkivalta ja vähän muutakin

Kuuntelin ja katselin juuri eduskunnan kyselytuntia, missä Ministeri Ohisalolta kysyttiin moneen kertaan siitä, että mitä hallitus on ajatellut tehtäväksi tämän nuorisorikollisaallon katkaisemiseksi niin, että emme joutuisi samaan ahdinkoon kuin missä Ruotsi nyt on. Vastaukset olivat ympäripyöreitä kuten hyvääpäivää-kirvesvartta vastukset yleensäkin ovat. Ei  edes myönnetä, että ollaan tekemässä samat virheet kuin siellä on jo tehty.

Siihen kiinnitin myöskin huomion, että hän ikäänkuin syyttää meitä, suomalaisia ihmisiä siitä, jos ja kun maahanmuuttajat eivät ole kotiutuneet tänne.Olemmeko me itse , yhteiskuntamme ,mielestämme syypäitä siihen asiaan, vaikka ihmisille, jotka tänne tulevat taikka ovat tulleet jo 20 vuotta sitten, on annettu kaikki se apu, asunnot, rahaa elämiseen, koulutusta, terveydenhoito jne, eli kaikki, mitä ovat tarvinneet, mutta ikävä kyllä, eivät ole sitä  syystä taikka toisesta , sisäistäneet taikka edes halunneet sisäistää, vaan elävät täälläkin sen kulttuurin ja lain mukaan josta ovat lähtöisin?  Jopa toisessa  polvessa on vielä sopeutumattomuutta . Eikö sen lähtöpiste ole jo perheestä itsestään kiinni? Onko se todellakin meidän suomalaisten syy, jos he sitten radikalisoituvat täällä ennemmin taikka myöhemmin?On tehty paljonkin tutkimuksia maahanmuuttajien sopeutumisesta  eri maihin ja on todettu, että kotouttaminen on epäonnistunut suurimmaksi osaksi kaikissa maissa, jotenka ei kait täällä luulla, että me, pystyisimme siihen, mihinkä muut eivät ole aikain saatossa pystyneet? Ketään ei voi väkisin kotouttaa jos henkilö ei itse sitä halua. Tämä kotouttaminen alkaa olla samanlaista, kun jos luulee, että pystyisi alkoholistin saamaan raittiiksi väkisin,vaikka hän itse ei halua sitä. Oli aika korni esimerkki, mutta kertoo kaiken. Ikävä kyllä, henkilön omalla tahdolla  ja halulla on se kaikista suurin ja ainoa merkitys monessakin asiassa.  Sitäpaitsi, niin metsä vastaa kun sinne huudetaan ja joskus olisi syytä katsoa sinne peiliinkin, koska aina ei ole syy muissa ihmisissä, vaikka sehän on se helpoin tapa laistaa ongelmat.

Kyllä, jokainen niistäkin nuorista, sekä vahingontekijä että hänen uhrinsa, on jonkun lapsi, veli, sisko taikka kaveri, mutta ei yhteiskunta ole mikään lasten pääasiallinen kouluttaja ja opettaja, vaan se perusopetus ja arvomaailma lähtee/ pitäisi lähteä jokaisen omasta kodista, oli se sitten minkä maalainen ja minkä kulttuurin omaava hyvänsä. Meillä on omat tapamme täällä joita tulee kunnioittaa, samoin kuin  lakejamme  ja säädöksiämme tulee kaikkien noudattaa. Ennen vanhaan kyläyhteisö ja naapurit  ”tukivat”  perheitä lasten opetuksessa ja kaikista pidettiin huolta, kiellettiin kun  piti kieltää ja puffattiin kun sen aika oli. Olemme menettäneet koko tuon yhteisön mallin aikaa sitten. Jokainen  juoksee tukka putkella kiireessä kaiken aikaa eikä lähimmäisille ole aikaa, joskus ei omille lapsilleenkaan. Sitä paitsi, nykyisinhän ei saa kait edes kieltää vierasta lasta, eikä ojentaa mistään, sillä muutoin kuulee olevansa jopa rasisti ja paljon muuta.

Ihmettelen sellaistakin asiaa, että jos me  ihmiset ja hallitus, suomalaisina, olemme päävastuussa tänne tulleista ihmisistä ja heidän käytöksistään , niin mikä virka on sitten koraanikouluilla ja Imaameilla tähän kasvatusasiaan ja mikä siinä on heidän vastuunsa ja velvollisuutensa ?Ja mikä vastuu on heillä, ihmisillä itsellään, jotka tänne on otettu / tulleet ja perustaneet perheet ? Välillä tuntuu, että kaikilla ihmisillä on vaan oikeuksia oikeuksien perään, mutta ei oteta sitä huomioon, että jos on oikeuksia ,niin siihen kuuluu  toisena parina ihmisen oma vastuu asioistaan ja itsestään, unohtamatta muita ihmisiä ja heidän kunnioittamistaan ihmisinä, huolimatta uskonnosta, uskonnottomuudestaan taikka muista erilaisuuksista.

Meillä yritetään opettaa kotona sekä kouluissa, että kirkon piireissä lapsille hyviä tapoja ,mutta puuttuuvatko Imaamit näihin nuoriso ongelmiin ja kertovatko he moskeijassa/ koraanikouluissa  käyville nuorille mitä tapoja täällä tulee noudattaa ja kuinka käyttäydytään ja eletään vieraassa ”kulttuurissa” niin, että kaikki tulisivat toimeen keskenään? Antavatko he kasvatustukea perheille, joilla on ongelmia ja jos antavat, niin millaisia ? Välillä on tunne siitä, että me kristityt olisimme jotenkin alempiarvoisia heihin nähden,  sillä antaahan heidän Koraaninsa” selviäkin ohjeta” kuinka käyttäytyä meitä , nk vääräuskoisia kohtaan. Kuinka Imaamit selittävät tuollaiset asiat omalle väelleen  ja onko siellä selvänä se asia, että täällä on uskonnonvapaus, jolloinka saa uskoa taikka olla uskomatta mihinkään eikä täällä sitäpaitsi  tunneta ”vääräuskoisuutta” vaan kaikkien usko on uskoa ja sallittua. Olemme kaikissa tapauksissa  tasa arvoisia ihmisinä ja käytöksen pitäisi olla sen mukaista. Jokaiselle on tilaa elää ja olla täällä kunhan tulemme toimeen keskenämme, kunnioitamme toisiamme  ja noudatamme sääntöjä.

Ministeri Ohisalolle sanoisin myöskin sen, että perussuomalaiset eivät ole rasisteja, vaikka hän heitä  sillä nimellä on kutsunutkin . Rasistin nimen saa näköjään jo siitä, että ottaa kipeät , mutta tärkeät asiat esille ja puhuu niistä niiden oikeilla nimillä. Realismi ei ole rasismin synonyymi. Sanana se on jo melkeinpä menettänyt merkityksensä sillä niin paljon sitä viljellään ihan turhaankin.

Vaikka hyökkäys on paras puolustus, niin en soisi ,että Ministerimme siihen ryhtyisi, sillä tärkeintä on nostaa se kissa pöydälle ja puhua asiallisesti näistä, kipeistäkin jutuista, sillä  yksinään ei edes Rva Ministeri tästä asiasta selviä, vaan se tulee vaatimaan meidän kaikkien puhaltamisen siihen  isoon ja yhteiseen hiileen, uskokaa taikka älkää. Riitelyihin ei ole enää varaa, sillä muutoin olemme menetetyt.

Kotoutusongelmiin on ihan turha panna sormi osoittamaan meitä, suomalaisia ihmisiä. Jokainen on oman onnensa seppä.

 

 

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu