Ollakko, vai eikö olla oikeusvaltio? Onko meillä sitä?

OIKEUSVALTION SÄILYMINEN EI OLE ITSESTÄÄNSELVYYS SUOMESSAKAAN, SILLÄ ON VAIKEATA SÄILYTTÄÄ MITÄÄN, MITÄ EI OLE OLEMASSAKAAN !

Sen osoittaa:
Päivi Räsäsen oikeustaistelussa uusi käänne
19.4.202410:40päivitetty 19.4.202410:40

KORKEIN OIKEUS ON MYÖNTÄNYT SYYTTÄJÄLLE, ARI-PEKKA KOIVISTOLLE (sdp) VALITUSLUVAN KANSANEDUSTAJA PÄIVI RÄSÄSEN (KD) rikosasiassa, siitä, jossa häntä syytetään kansanryhmää vastaan kiihottamisesta. Syyttäjä väittää Räsäsen solvanneen homoseksuaaleja internet-kirjoituksissaan.
Räsäsen syytteet hylättiin ensin keväällä 2022 Helsingin käräjäoikeudessa sekä Helsingin hovioikeudessa marraskuussa 2023. Hovioikeuden ratkaisu oli tuolloin yksimielinen.
Syyttäjä haki kuitenkin asiasta valituslupaa korkeimmalta oikeudelta, minkä hän myös sai. Valituslupa koskee vain Räsäsen homokirjoitteluja internetissä ja sosiaalisessa mediassa, ei radio-ohjelmassa annettuja lausuntoja. Syyttäjä ei hakenut muutosta hovioikeuden ratkaisuun radio-ohjelmasta.

Toiviainen hoiti virkaa lokakuuhun 2022 asti,
jolloin valtakunnansyyttäjänä aloitti Ari-Pekka Koivisto
********************************************************

*****LLa ** VOIDAANKO OIKEUSVALTIOSSA HENKILÖ VIEDÄ UUDELLEEN KÄRÄJILLE, VAIKKA ON SAANUT VAPAUTTAVAT PÄÄTÖKSET= / SYYTTEET HYLÄTTIIN sekä Helsingin käräjäoikeudessa että Hovissa ?
Voidaanko ”noukkia” siitä SAMAISESTA, jo kertaalleen tutkitusta ja tuomitusta, vapauttavan päätöksen saaneesta ”paketista” vielä joku määrätty osa uudelleen käräjille? Minä olen ollut siinä uskossa, että yhdet oikeudenkäynnit riittävät ja niitä ei enää voida alkaa vatkata,”eri osasia siitä irrottamalla”,kuten nyt Koivisto näyttää yrittävän? Eikö hänellä ollut luottoa toisten oikeusasteitten päätökselle? Eikö niitä rahareikä enää meillä muuten ole, eikä oikeuslaitoksilla työsarkaa, ilman sitä? Lehtiä lukemalla huomaa, että töitä olisi runsain mitoin muutenkin.
Missä oli muuten se yhdevertaisuuslaki, Räsäsen ja Imaamin kesken, kun jokunen aika sitten, keskusteluohjelma Perjantaissa,TVssä eräs Imaami ”siteerasi” Koraania,eli muslimien ”raamattua” ja selitti mm,että kaikki homot on tapettava? Räsänen tukeutui puolestaan meidän kristittyjen Raamattuun, omassa sanomassaan ja joutui käräjille ja sai kuitenkin viimein vapauttavat päätökset. En ole vielä tähän päivään mennessä kuullut, että Imaamia olisi käräjille edes haastettu? Miksi? Mikä ero asioilla on, jos ei katsota näiden kahden henkilön kansallisuutta, niin asia on kuitenkin sama.
Näinkö tämä Suomen oikeuslaitos toimii? Ei pitäisi toimia, jos joku oikeusvaltio aiomme olla.

*********************************************************************************************
Muutoin olen sitä mietä, että meillekin pitäisi saada Perustuslakituomioistuin, niin kuin oikeus- ja sivistysvaltioilla on.
Täältä löytyisi kyllä sille töitä runsain mitoin. Ylhäältä ,hierarkiasta alas asti, mikä on huomattu ja pantu merkille. Kaikkien päättäjien pitäisi joutua vastuuseen tekemisistään ja tekemättä jättämisistään, kuten tavallinen rahvas.

PS

Kuinka on meidän kansalaisten oikeusturva toimii tällaisissa asioissa? Täytyykö olla pelko ahterissa, että vaikka on ”olevinaan” saanut vapauttavan päätöksen käräjiltä, niin joku voi erotella sieltä yhden palasen ja alkaa alusta?

Hyvää kevättä kaikille ja Vappua!

LennuPaulin
Vantaa

Vierivä kivi ei sammaloidu...

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu