Orpo, valtakunnan kauhea kiusaaja, Kiurun mielestä?

Krista Kiurulta yllättävä väite sotesta
Ex-ministeri Krista Kiurun mielestä SDP on pitänyt lupauksensa siitä, että sote-uudistus parantaa palveluita. Hyvinvointialueiden leikkauslistoista ei Kiurun mukaan voi syyttää SDP:tä.

”Sote-uudistus parantaa kaikkien suomalaisten palveluita”, pääministeripuolue SDP lupasi aluevaaliohjelmassaan.
Vaikka hyvinvointialueet toteuttavat nyt jättileikkauksia ja karsivat terveyskeskuksia, Krista Kiurun mielestä SDP on pitänyt lupauksensa. Kiuru vastasi perhe- ja peruspalveluministerinä sote-uudistuksesta Sanna Marinin (sd) hallituksessa.
Kiurun mielestä sote-palvelut heikkenevät nyt siksi, että ”Orpon (kok) hallitus ei aio antaa hyvinvointialueille lisärahaa”. Tästä ei voi hänen mukaansa syyttää SDP:tä.
– SDP ei aja eikä kannata hyvinvointialueiden jättileikkauksia, hän sanoo.
Kiurulla on yllättävä väite sote-kriisin keskelle: hänestä sote-palvelut ovat parantuneet koko maan tasolla niin, että ”kaikki suomalaiset pääsevät yhdenvertaisemmin eri hyvinvointialueilla lakisääteisten palveluiden piiriin”.

****************************************************************

”Sote-uudistus parantaa kaikkien suomalaisten palveluita”, pääministeripuolue SDP lupasi aluevaaliohjelmassaan.
Vaikka hyvinvointialueet toteuttavat nyt jättileikkauksia ja karsivat terveyskeskuksia, Krista Kiurun mielestä SDP on pitänyt lupauksensa. Kiuru vastasi perhe- ja peruspalveluministerinä sote-uudistuksesta Sanna Marinin (sd) hallituksessa.

Kiurun mielestä sote-palvelut heikkenevät nyt siksi, että ”ORPON (kok) HALLITUS EI AIO ANTAA HYVINVOINTIALUEILLE LISÄRAHAA ” Tästä ei voi hänen mukaansa syyttää SDP:tä.
– SDP ei aja eikä kannata hyvinvointialueiden jättileikkauksia, hän sanoo.

****LLa- Voi pientä, kun nyt Orpo ja hallitus kiusaavat, kun eivät anna lisää rahaa? Sitähän kasvannee puissa ja tippuu mannana taivaalta? Tyhjästä on paha nyhjästä. Jos ei rahaa ole, niin ei ole. Alueet itse ovat tehneet ”jättileikkauksia” syystä taikka toisesta, mutta se ei ole mikään leikkaus, jos Orpo ja hallitus eivät anna ”LISÄRAHAA” ? Olisi luullut aikaisempien hallitusten ja ”sote vastuussa olevien” tehneet laskelmat rahoituksista,mitä maksaa ja mitä voidaan tehdä ja millä rahoituksella, samalla kun ajoivat koko järjetöntä uudistusta. Siinä oli demarilleilla kauha samassa sopassa ja vastuuvapautta ei niinollen tule. Alueet olivat eteviä tuhlaamaan muualle niitä veromiljooniaan ja jättivät sotepuolen nuolemaan näppejään, kun olivat satavarmoja hallituksen halusta avittaa heitä Eivät kai ne laskelmat ole voineet perustua jatkuvaan velanottoon, eiväthä? Mutta pelkään pahoin… on niin monasti nähty, että mennään pehva edellä puuhun ja Elon laskuoppiakaan ei osata käyttää? On vaan ollut hieno visio, joka nyt on todettu jo täys sudeksi syntyessään ja se pitäisi peruuttaa, maksoi mitä maksoi.Meillä oli toimiva terveydenhoito ja sitä viilaamalla olisi saatu kunnollinen ,kaikkia palveleva terveydenhoito aikaiseksi,pienemmällä rahalla, koska raamit olivat jo valmiina, samoin kuin henkilökuntakin, se johtokin meinaan.
*********
Kiurulla on yllättävä väite sote-kriisin keskelle: ”HÄNESTÄ SOTE-PALVELUT OVAT PARANTUNEET KOKO MAAN TASOLLA NIIN, ETTÄ KAIKKI SUOMALAISET PÄÄSEVÄT YHDENVERTAISEMMIN ERI HYVINVOINTIALUEILLA LAKISÄÄTEISTEN PALVELUJEN PIIRIIN”.

***LLa- Tuo näkemys on vale, oikea iso emävale.En tiedä mistä Millamagian taikapallosta Kiuru on moista nähnyt, mutta lehdissäkin on ollut jo vertailuja siitä,kuinka palvelut HUONONEVAT ja ovat huonontuneet luokattamasti kautta linjan. Teveyskeskuksia ja sairaaloita lopetetaan ja verkosto senkun vaan vähenee. Kansalaiset itse ovat sen kokenee, useat jopa pahimman kautta; leikkausten ja hoitojen myöhästyttyä.
Itse olen odotellut jo yli kaksi vuotta polvileikkauksia ja terkkarilääkäriinkin on monen viikon jonotusaika. Pantiin pomoja, vanhojen pomojen päälle sotehimmeliin, ”palkkiovirkoihin” kalustukseksi , eivätkä olleet mitään pikkupalkkaisia yksilöitä, vaan istuvat monella eri pallilla ja eri paikoista palkkaa / palkkioita nauttivia yksilöitä.Sitäpaitsi, poliitikoilla ei taida olla ammattitaitoa johtaa edes ko terveydenalaa,sekin ollaan jo nähty.Terveysalan johto pitäisi olla ammatti ihmisten käsissä niin, että työntekijöitä kuunnellaan isoilla korvilla, koska hehän ne työt tekevät ja asiat parhaiten tietävät.
— Eikö se sote perustunut siihen, että jokainen hyvinvointialue ( pahoinvointi nykyisin) rahoittaa omat kustannuksensa ja saa lisärahaa valtiolta, jos sillä on ja jos valtio hakemuksen hyväksyy. Siihen lisärahaanhan on turha tuudittautua, niin että sitä tulisi, aina kun pyydetään? Taidettiin haukata liian suuri kakku kun tehtiin sote, koska näyttää siltä, että ko alueet eivät oikein hallitse meno eikä tulopuolta omista rahoistaan. On kun pikkulasten touhuilua sekin, että kinutaan lisärahaa, kun/jos oma budjetointi on mennyt pyllylleen.
Kaiken kaikkiaan, koko sotesotkussa tiet vievät tunnettuun sylttytehtaaseen ja kärsijöinä on koko sairas, vanheneva Suomen kansa ja meidän vähäiset veroeuromme.

LennuPaulin
Vantaa

Vierivä kivi ei sammaloidu...
Hyvää Uutta Vuotta 2024 , olkoon se parempi kuin mennyt vuosi ja
tuokoon se riemua ja iloa elämäänne...

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu