Oskari Onninen, Sakari Heikkinen ja Atte Harjanne: liudentukaa rauhassa!

Kolumni: Ahneiden eläkeläisten edessä …….

Kasvavat eläkkeet ovat tabu, jotka ovat ajaneet suomalaisen talouspolitiikan noidankehään, kirjoittaa Iltalehden kolumnisti Oskari Onninen.
Kun mitä tahansa saa sanoa, huomio kannattaa kiinnittää siihen, mitä ei silti haluta sanoa.
Lauantaina Yle julkaisi kyselyn, jossa se oli tiedustellut kansanedustajilta, pitäisikö julkisen talouden sopeutusten kohdistua myös eläkeläisiin.
”Tammikuussa taloushistorian emeritusprofessori Sakari Heikkinen kirjoitti, kuinka Suomen talouskasvu olisi ollut 2000-luvulla eurooppalaisittain varsin hyvää, ellei väestö olisi samanaikaisesti ikääntynyt niin.
Heikkisen havaintoon tiivistyy talouskeskustelun noidankehä. Mitä enemmän eläkeläisiä suhteessa työllisiin, sitä painavampi jarru he ovat talouskasvulle. Mutta mitä enemmän eläkeläisiä, sitä vähemmän poliitikoiden kannattaa tästä muistuttaa.”

******LLA

Täytyy sanoa, että ko ”emeritus” Heikkinen on erkautunut todellisuudesta aika tavalla, koska alentuu osoittamaan sormellaan ja syyllistämään eläkeläisiä kaiken pahan alkuna ja juurena. Syyt on kyllä ihan toisaalla, mutta sensitiivisyyden vuoksi pidetään suut kiinni. Kas kun ei ehdota eutanasiaa samaan syssyyn meille suomalaisille ihmisille 65 vuotislahjaksi? Sillähän meistä päästäisiin eroon kätevästi. Siinä katoaisi samalla terveydenhoito ja vanhusongelmakin, kun tuhka tuuleen. WINKWINK
Asia on kuitenkin niin, että suuret ikäluokat ovat tehneet pitkät työurat, useat montakin työtä elättääkseen perheensä ja itsensä, veroja maksellen. Yhteiskunnalla ei siihen aikaan ollut ”mitään kivaa jakovaraa” meille, kuten nyt on viime vuosina ollut ja ihmisille jaettu, velkarahalla tosin, mutta mitäs siitä, kivaa taisi olla niin kauan, kun sitä kesti? Me maksoimme myös omana aikanamme toisten eläkkeitä emmekä olleet vapamatkustajia, koska tämä eläkerumbahan toimii, kun oravanpyörä. Tosin kansaneläke alkoi karttua vasta 23 ikävuoden jälkeen, mutta maksaa saivat monet heti töihin mentyään, useat jo 15 vuotiaasta lähtien. Nykyihmiset menevät työelämään aika myöhäisessä vaiheessa, kas kun ”opinnot” kestävät niin kauan, taikka ”välivuodet” vetävät puoleensa, eikä siellä töissä aina ole niin kivaakaan? Se työntekokaan ei enää ole niin pakollista nyt, kun yhteiskunta on järjestänyt asiat niin, että saa avustuksia elämiseensä. Ilmeisesti kotona oleminen on joillekin kannattavampaa, kun töihin meno. Onneksi siitä nyt sitten ainakin haluttaisiin päästä eroon, vaikka porukka kynsin hampain yrittää kiinni pidellä. Kansaneläkettä en ole nähnyt koskaan omalle tililleni tulevan, jotenka siinäkin huijattiin meitä ihmisiä silloin.
Sen sijaan, ihmisille maksetaan takuueläkkeitä, kun manulle illallisia, jopa ilman, että olisivat panneet tikkua ristiin maamme hyväksi, taikka töihin eksyneet. Jos ”emeritus” Heikkinen ja Oskari Onninen vähän laskeskelisi, senkin ”hunajanpurkin” kustannuksia meikäläisille veronmaksajille. Annetaan kiitokseksi rahaa, niin mistä?
****************************************
”Eläkkeet ovat nykyaikaisen vihapolitiikan vastakohta siksi, että ne mahdollistavat ihmisten provosoinnin faktoilla – alkaen siitä, että ne ovat sosiaaliturvaa, jonka nykyiset työssäkäyvät maksavat.
Samoin eläkeläisten paisuva määrä ja heidän ennennäkemättömän korkeat eläkkeensä ovat selvästi tärkein syy sosiaaliturvamenojen nousuun – eivät niinkään työttömät tai maahanmuuttajat”

*****LLa

Sensitiiviyden huippu. Maahanmuuton kustannukset taitavat olla todella korkeat, koska oikeita kustannuksia ”ei kuulemma voi edes laskea”, ainakaan niistä ei pahemmin kerrota ihmisille. Saattaisi olla yllätys sekin luku. Ja kyllä, työttömätkin kustantavat yhteiskunnalle rahaa.
************************************************************

”Silti vain vihreät puolusti Ylen kyselyssä eläkeläisiltä sopeuttamista.”

****LLa

Lipponen ja co ”sopeutti” rankalla kädellä silloin kun leikasi eläkkeitä viimeksi.On tainnut herroilta unohtua sekin asia? Kuka työläinen hyväksyisi sen, että palkkoja leikattaisi kymmeniä prosentteja noin vaan? Ei yksikään. Eläkeläiset ovat edelleenkin jäljessä siitä ostovoimasta, mitä heillä olisi nyt ollut ilman leikkausta.

***********

”Puolueen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Atte Harjanne on koettanut jo aiemmin vedota äänestäjien syviin tunteisiin ehdottamalla, että työeläkkeiden verotusta kiristettäisiin 0,52 prosenttiyksiköllä niiltä, joiden eläke ylittää 1 125 euroa kuussa. Eläkeläisten keskinäinen ja sukupolvien välinen eriarvoisuus liudentuisi, valtiontalous kiittäisi””

*****LLa Atte Harjanne voisi vaan katsella niitä eduskunnan OMIA ”sopeutuseläkkeitä” mitä ihmiset saavat, jos eivät tulekaan uudelleen valituiksi. Se, ei taida olla 1125 eur vaan enemmän. Kuinkahan olisi hiukkasen ”liudentaa” niitä, samoin kun heidän palkkojaankin. He voisivat mennä myöskinTT toimistoon jonoon, jos ei uudelleen valittaisi. Kuka työttömäksi joutuva saa tuollaiset rahat, kun heille annetaan? Samoin, täysi eläke etu, kun on ollut kaksi kautta vallankahvassa. Ilmankos nuoria ihmisiä on sitten ”jäänyt” eläkkeelle. Tavallinen ihminen saa eläkkeen eläke kertymän mukaisesti eläkeiässä, mutta nuo taitavat alkaa saada sitä heti? Samoin sitä sopeutumiseläkettä on käytetty surutta, väärin perustein hyväksi.
Nyt sitten kadehditaan heitä, jotka ikänsä töitä tehneinä pääsevät eläkkeelle ja saavat ansaitsemansa työeläkkeet. Ei voi mitään, jos jotkut eivät saa työeläkkeitä, kas kun se riippuu siitä, oletko ollut työelämässä vai et. Itse olin 43 vuotta samassa työpaikassa ja vielä eläkkeelle ”päästyänikin” 10 vuotta eri firmoissa tuuraamassa. 75 vuotiaana vasta raaskin jättää työelämän taakseni. Onnekseni työpaikallani oli oma eläkekassa ja sinne maksettiin jokaisesta tienaamastamme pennistä lisäprosentit, tulevaa eläkettä varten. Kyllä siinä tuli työvuosien saatossa tehtyä työtä vuorotta ja maksettua paljonkin rahaa, mutta kyllä se kannatti. Nyt on sitten sellainen kunnollinen eläke, josta nuo sankarit ehdottavat vielä lisäveroina poisotettavaksi oman ”kateuslisänsä”. Aika korni juttu sinällään. Ilmaiseksi ei ole tullut mitään. He jotka saavat vain tuon 1125 eur on todella pieni summa, liian pieni mielestäni eläkeläiselle, sillä eihän sillä rahalla työläinenkään pärjää, niin miksi pitäisi vanhan eläkeläisen pärjätä? Ja siitä kehtaavat vielä ehdottaa lisäveroja, vaikka meillä on jo 1% raippavero,joka ei ole edes yhdenvertaisuudenmukainen. Hieno homma mieheltä ”huudella” ja antaa ohjeita eduskunnan penkeiltä, isopalkkaisena täysiä etuja nauttivana. Ja muka syynä myös se, että ” Eläkeläisten keskinäinen ja sukupolvien välinen eriarvoisuus liudentuisi..” Nyt sanoisin jotakin ”liudentumisesta” hänelle, mutta se ei taitaisi olla enää painokelpoista.
Äänestäjien syviin tunteisiin vetoamalla sanoisin, että unohtakaa koko ukko ja kaltaisensa seuraavissa vaaleissa.

LennuPaulin
Vantaa

Vierivä kivi ei sammaloidu...
Hyvää Uutta Vuotta 2024 , olkoon se parempi kuin mennyt vuosi ja
tuokoon se riemua ja iloa elämäänne...

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu