RKP ja rotuopin oppi isänsä Freudenthal

Minua on rieponut koko kesän, tämä rasismista kohkaaminen ja eritoten siksi, että julkisena hämmentäjänä ja jopa ”uhriutujana” (emme olisi menneet hallitukseen, jos kirjoitukset olisivat olleet silloin tiedossa) on ollut, kukas muu, kun RKP median avustuksella. On kaiveltu ihmisten, vuosien takaisia kirjoitelmia julkisuuteen pällisteltäviksi ja sitä myötä pantu heidät herjattavaksi. Rasismi ja siitä irtisanoutuminen on tärkeä asia, kokonaisuutena, mutta asiat asioina, rehellisesti keskustellen ja ottaen esille myös maahanmuuttajataustaisten rasismin kantaväestöä kohtaan, sillä sitäkin löytyy, ihan ”kiitettävästi”. Se, mikä tästä jutusta tekee irvokkaan on se, että RKP on ollut itse esimerkkinä jo 1800 luvulta lähtien alkaneesta rasismista, meitä suomalaisia ja saamelaisia kohtaa.
Matti Vanhasen isä oli vähän ”samoilla jäljillä”, myöhemmin, kun vertasi afrikkalaisia eurooppalaisiin, juuri aivokapasiteetin puolesta. Se ”tutkimus” kyllä haudattiin hiljaisesti maton alle. Jos tuollainen ääneen sanottaisiin, taikka kirjoitettaisiin julkisuuteen tällä hetkellä, niin käräjille pääsisi takuuvarmasti, koska elämme niin ”sensitiivistä” aikaa ,että jopa pesukarhukravatti ja matonpesukin on jo merkki jostakin. Sitä ikään kuin etsimällä etsitään ja aivan varmasti löydetäänkin kaikenlaista, mistä saadaan revittyä irti se rasismi, tavalla taikka toisella ja ihmiset tapetille haukuttaviksi.
Ihmettelen myös sitä, että RKP markkinoi itsensä ” maahanmuuttomyönteisenä ”, mutta kun oli sotien aikaan kyse karjalan evakoista, joita piti tänne asuttaman, niin kappas vaan, kun ruotsalaisille alueille eivät kelvanneetkaan. Syitä keksittiin olan takaa: yhtäkkiä he olivat ”kielellinen uhka” ja jotain muuta ”pientä syytä”. Kuitenkin he olivat meidän maamme omia kansalaisia, joista meidän piti pitää huolta.
Laatokan kalastajia ei huolittu esim Länsirannikolle, juuri kielellisen uhan takia ja niinpä moni joutui luopumaan ammatistaankin sen vuoksi.
RKP:n edeltäjä, Ruotsalainen puolue perustettiin 1870-luvulla ja puolueen oppi-isänä pidetään Axel Olof Freudenthalia. Hän oli suomenruotsalainen kielentutkija ja 1800-luvun ja merkittävimpiä suomenruotsalaisen kansallistunteen herättäjiä.
Freudenthal harrasti rotuoppeja, piti suomalaisia rodullisesti alempiarvoisena ja näki suomenkielisen enemmistön uhkana. Tällaiset rotuhygienian ja rotubiologian kaltaiset käsitteet tuovat helposti nykyihmisen ajatukset natsismiin, keskitysleireihin, kallonmittauksiin ja muihin epämiellyttäviin asioihin. Niitä, epämiellyttäviä asioita on myös ollut, kun saamelaisten ja suomalaisten kalloja, on vieläkin Ruotsissa ”tutkimuksissa”, koska eivät ole palautuneet asiallisesti haudattaviksi, pyynnöistä huolimatta. Tulivat rikkoneeksi hautarauhoja siinä samalla.
Olen sitä mieltä, että RKP:n pitää Anna-Maja Henrikssonin johdolla, pyytää julkisesti anteeksi, meiltä suomalaisilta ja saamelaisilta ja karjalan evakoilta, sekä irtisanoutua oppi isänsä opeista, joita ko. puolue, ensin Ruotsalaisena kansanpuolueena 1870 vuodesta ja myöhemmin 1906 asti on loukannut ja pitänyt aivokapasiteeteiltaan ja rodullisesti alempiarvoisina ihmisinä ,toisen luokan kansalaisina. Sen jälkeen remmiin astui nykyinen RKP, joka on kiitettävästi jatkanut perinnettä ja vain 4% puolueena, nyky Suomessamme. Se on jakanut vuosittain, Freudenthal palkintoja, vuodesta 1936 lähtien, hänen elämäntyönsä kunniaksi. Kysymys kuuluukin, että kuinka ”iletään” jakaa noita prenikoita, jotka kantavat tunnetun rasistin nimeä, eikä ole tehty edes päätöstä palkinnoista luopumiseksi?
Huomatkaa myös se, että tässä on nyt kyse koko muusta Suomen kansasta, jota on pidetty ikävästi sanottuna ”jälkeenjääneenä”, eikä ketään ole eritelty/ karsinoitu jäsenkirjojen mukaan sen paremmaksi.
PM Petteri Orpolle sanoisin, että keskustelkaapa siellä hallituksessa rehellisesti myös tästä asiasta, että syksyä voitaisiin jatkaa niin sanotusti ”puhtaalta pöydältä”. Mielestäni tämän lekkeripelin olisi loputtava ja hallituksen päästävä tekemään sitä työtä, mitä äänestäjät heidät valitsivat tekemään.
”Pata kattilaa soimaan, musta kylki kummallakin”, vanha sananlasku, sopinee tähän kun nenä päähän?
Vai saakohan edes sanoa sanaa musta?
Henrikssonille sanoisin lopuksi näin, että hän, joka puhdas on, heittäköön sen ensimmäisen kiven ja se ei taatusti ole RKP.

LennuPaulin
Vantaa

Vierivä kivi ei sammaloidu...

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu