Suomen kansalaisuuden saaminen

Iltalehdessä oli tänään 16.11 artikkeli siitä, että vuonna 2015 tänne saapuneet ”pakolaiset” , ovat alkaneet hakea Suomen kansalaisuutta. Sitä voi hakea jos on asunut täällä vähintään 4 vuotta.

”Irakin kansalaisten nousu tilastokärkeen on kuulema historiallinen, Vainikka sanoo tiedotteessa”

On tainnut meidän ”mainoskampanjamme” toimia siellä ja mennä perille, jopa yli odotusten?

”Suomen kansalaisuuden saaminen edellyttää lisäksi vähintään tyydyttävää suomen tai ruotsin kielen taitoa, nuhteettomuutta ja luotettavasti todistettua henkilöllisyyttä. Kansalaisuutta hakevan täytyy myös todistaa, mistä hän saa toimeentulonsa ja huolehtia maksuvelvollisuuksistaan, kuten veroista”

Tuo oli ihan uusi asia, ainakin minulle, että kansalaisuuden saamiseksi edellytetään tyydyttävää kielitaitoa, nuhteettomuutta ja luotettavasti todistettua henkilöllisyyttä. Pidetäänkö ao henkilöille jotkut kokeet, kuten monissa muissa maissa tehdään? Niissä kokeissa kysellään  siellä paljon muitakin asioita  esim yhteiskunnasta missä henkilö elää, kuinka täällä?  Enpä ole kuullut moisesta, onko kukaan muukaan? Toivottavasti asianlaita on oikeasti noin, kuten annetaan ymmärtää.

Luotettavasti todistettu henkilöllisyyskin voi olla kiven alla, jos ja kun ei niitä papereita ole löytynyt rajallakaan. On tullut myös ilmi, että  henkilöiltä löytyy henkilöpapereita monilla eri nimillä joilla on saatu haetuksi avustuksia.

Sitten kohta; kansalaisuutta hakevan täytyy myöskin todistaa mistä saa toimeentulonsa ja huolehtia maksuvelvollisuuksistaan, kuten veroista?

Kuinka muuten tämän taksiuudistuksen jälkeen nk ”villit” taksit, joita ajelevat suurimmaksi osaksi maahanmuuttajataustaiset ihmiset, todistavat veronmaksunsa?Asiakas ei saa edes kuittia ja maksukin halutaan käteisenä. Vai eikö heissä ole niitä kansalaisuuden saaneita / hakeneita joiden tarvitsee esittää veronmaksunsa?

Haluaisin tietää, kuinka moni on pystynyt todistelemaan toimeentuloaan ja veronmaksukykyään, sillä vielä 4 oleskeluvuoden jälkeenkin suuri osa elää Kelan tuilla, eikä työpaikasta ole tietoakaan. Jotkut käyvät, jos käyvät , täällä eri asteisia kouluja, kielikursseista lähtien. Riitääkö siihen kohtaan, että toimeentulo  tulee Kelasta? Onhan meillä täällä jo 90 luvulla tulleita ihmisiä, joista suurin osa on vieläkin työttöminä ja kielitaidottomina. Ovatko he saaneet kansalaisoikeudet?  Noitten kriteerien pohjalta ei olisi pitänyt saada suomalaista passia, vaikka toista luulen. Se passi taitaa olla vaan läpihuutojuttu nykyisin.

Kuinka paljon meillä on täällä ihmisiä, jotka eivät hae / voi hakea kansalaisuutta, ovat vaan täällä ja saavat kuitenkin kaikki samat oikeudet mitä maan kansalaisillakin on? Ovatko he väliaikaisella Migrin luvalla ja kuinka kauan, vai onko lupa voimassa tuomiopäivään asti?Jos ovat väliaikaiseti, niin eikö palautus kotimaihin tule sitten eteen, kun ko maa on havaittu sellaiseksi, että ihminen voidaan sinne lähettää? Norja on palauttanut esimerkiksi jo Somaliaan tuhansia ihmisiä. Pyysihän Somalian ministerikin jo ihmisiä palaamaan kotiin, rakentamaan maataan.

Muutoin olen sitä mieltä, että tänne tulijoille annettaisiin avustukset ja asunnot 6 kk ajalta ja sen jälkeen olisivat omillaan. Espanjassa tuo aika on 3 kk.

 

 

 

 

 

 

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu