Uusi Suomi uudistuu maanantaina 9.9. – Sitä ennen käyttökatko blogeissa

Huusko sen julisti: Uusi Suomi uudistuu 9.9: ”Sähäkkä, parempi some-yhteensopivuus”

Uuden Suomen uutis- ja blogisivut uudistetaan maanantaina 9.9. puoleltapäivin, jonka jälkeen olette tervetulleita kirjautumaan uudistetulle sivustolle.

Mistä on kyse? 

Päivitämme uutissivustomme ja blogipalvelumme ulkoasun ja näiden käyttöliittymät tähän päivään. Käyttäjätunnukset ja niiden luomat blogikirjoitukset sekä blogien kommentit siirtyvät uudelle alustalle, uutiskommentit eivät. Puheenvuoro ja Vapaavuoro pysyvät omina sivuinaan. Seuraavana tiivistelmää muutoksista.

Mikä muuttuu?

Palveluun kirjautuminen. Vanha Uuden Suomen tunnus poistuu käytöstä ja sen tilalle tulee Alma median yhteinen Alma-tunnus, jolla kirjaudutaan jatkossa Uuden Suomen sivuille ja blogeihin. Kun siirrämme käyttäjätunnukset uudistettuun blogipalveluun, tunnuksen käyttäjätunnukseksi päivittyy nykyiseen Uuden Suomen tunnukseesi liitetty sähköpostiosoite. Kun sivusto on päivitetty uuteen, sinun tulee ensin luoda tuolla samalla sähköpostilla uusi Alma-tunnus, jolla kirjautuminen uudistettuun palveluun yhdistää sen Uuden Suomen tunnukseesi.

Facebookin ja Googlen kautta kirjautuvat voivat kirjautua sisään samoin kuin ennen, mutta varmistakaa, että nyt Uudessa Suomessa oleva tunnuksen sähköpostiosoite on sama kuin siinä palvelussa, jolla kirjautuu. Kirjautumisesta tulee tulevat tarkemmat ohjeet näkyviin uudistetulle sivulle.

Uudistuksessa Uuden Suomen uutispuoli lähenee muita Alma Talentin lehtiä. Uutena toimintona käyttäjät voivat valita haluamiaan uutisaiheita seurantaan asiasanojen perusteella. Osa uutissivuston sisällöstä on jatkossa tähtijuttuina, joiden lukeminen edellyttää Uuden Suomen digitilausta. Blogipalvelu säilyy täysin maksuttomana.

Blogipalvelun sivusto siirtyy monelle tutun WordPress-alustan alle. Blogeihin saadaan selkeämpi ja simppelimpi käyttöliittymä, joka helpottaa myös mobiilikäyttöä ja -julkaisemista. Ulkomuoto pysyy vanhan kaltaisena etusivun uusimpien blogien listan, toimituksen poimintojen ja suosituimmat-listan kera.

Uusi alusta tarjoaa enemmän vaihtoehtoja ja joustavuutta blogin kirjoittamiseen ja helpottaa etenkin upotusten tekemistä tekstin sekaan. Kuvien osalta WordPress-alustalla on käyttäjille tarjolla profiiliin sidottu mediakirjasto, johon pääsee lisäämään ja josta pääsee upottamaan kuvia blogeihin kätevämmin. Vapaavuoron blogilistoissa otsikon ohessa näkyvän profiilikuvan tilalle voi myös nyt vaihtaa kirjoituksen kuvituskuvan.

Blogien käyttöliittymä voi tuntua alkuun erittäin kevennetyltä uuden alustan suoraviivaisuuden johdosta. Alustan vaihtumisen takia joitain sivuominaisuuksia on uudistuksessa karsittu. Palautetta saa antaa ja alustaa kehitetään tarpeen mukaan uudistuksen jälkeenkin.

Entäs keskustelu?

Tähän asti olemme sallineet ennakkomoderoidun kommentoinnin tunnistamattomilta käyttäjiltä ja tunnistamattomat käyttäjät ovat voineet luoda blogeja, jotka eivät etusivulla ole näkyneet. Tähän tulee muutos. Uudella blogialustalla kirjoitusoikeudet edellyttävät omalla nimellä ja kuvalla esiintymistä ja ylläpidon tunnistusta, joita ilman ei pääse julkaisemaan enää mitään eli ei-tunnistettujen käyttäjien kommentit ja blogit eivät mene julki.

Uutiskommenteissa kommentointialusta vaihtuu ja profiilikuvat eivät enää näy siellä. Painotamme silti uutisissa omalla nimellä kommentointia ja ylläpito poistaa ilman ilmoitusta kommentit jotka eivät vaikuta noudattavan tätä.

Oman blogin moderointityökalut vaihtuvat nyt siihen, että blogisti voi piilottaa näkyviltä kirjoitukseensa tulleita kommentteja ylläpidon tarkastettavaksi. Kommenttikentän voi myös sulkea. Painotamme blogistien vastuuta valvoa aktiivisesti oman bloginsa keskustelua. Ylläpito jakaa jatkossa myös lyhyempiä jäähyjä tunteiden kuumetessa ja poistaa lieviä asiattomuuksia ilman ilmoitusta. Uudistuksen myötä keskustelun sääntöihin tulee muutama lisäys.

Mitä nyt seuraavaksi tapahtuu?

Suljemme Puheenvuoron ja Vapaavuoron käytön viikonlopun ajaksi pe 6.9. noin klo. 15 alkaen, jotta saamme toteutettua tunnusten ja sisältöjen lopullisen siirron. Käyttökatko päättyy kun uusi sivu aukeaa maanantaina 9.9. puolenpäivän jälkeen. Uudelta sivulta löytyvät tuolloin tarkemmat ohjeet kirjautumiseen ja uuden palvelun käyttöön.

Kun olet luonut uuden Alma-tunnuksen ja kirjautunut ensimmäisen kerran uudistettuun Uuteen Suomeen, tarkista ja päivitä tarpeen mukaan blogisi profiilin tiedot. Koska vanhalla sivulla näkyvää profiilia on voinut päivittää muutamaa eri kautta, blogisi profiilikuva saattaa olla väärä tai poistunut. Lisää tunnistettava kuva itsestäsi välittömästi.

Ylläpito päivystää uudistusviikolla isommalla joukolla ja pyrkii vastaamaan kysymyksiin ja mahdollisiin ongelmatilanteisiin parhaansa mukaan ja niin nopeasti kuin pystyy. Ruuhkaa voi syntyä, joten maltti on valttia ja suosittelen perehtymään uudistetun palvelun ohjeisiin ennen yhteydenottoa.

Lue lisää Alma-tunnuksesta: Lue lisää

Lisähuomioita?

  • Jos sinulla on jo Alma-tunnus, joka käyttää samaa sähköpostia kuin väistyvä Uuden Suomen tunnuksesi, voit kirjautua sillä suoraan palveluun uudistuksen jälkeen.
  • Voit myös tehdä itsellesi Alma-tunnuksesi ennakkoon, luomalla sen muiden Alma Talentin sivujen kirjautumisen kautta, esim. Kauppalehti.
  • Jos olet tehnyt tällä viikolla kirjoitusoikeus- tai käyttäjätunnushakemuksen ja et ole saanut siihen vielä vastausta, kirjaudu ensi viikolla uudistettulle sivulle ja tunnistaudu siellä ylläpidolle.
  • Koska kyseessä on iso uudistus kerralla, turbulenssi on oletettavaa. Testailkaa uutta sivua kunnolla ja ilmoittakaa bugit ja häiriöt ylläpidolle.
  • Tunnusten sähköpostien päivityspyyntöjä on tullut runsaasti ja niitä käsitellään vielä nyt torstaina iltaan asti. Ei kannata panikoida, jos et kerennyt tietojasi päivittää tai et ole saanut vahvistusviestiä niiden päivityksestä. Ei myöskään kannata panikoida, jos viikonloppuna on tiedoissasi vielä väärä sähköposti.
  • Jos käy niin, että uudelle alustalle on päivittynyt tunnus väärällä sähköpostiosoitteella, ei siis hätää. Saamme ylläpidossa kyllä päivitettyä oikeat kirjoitukset oikealle henkilölle. Alun ryminän vuoksi tämä päivitys ei välttämättä tapahdu välittömästi. Ohjeet tähän ovat sitten näkyvillä uudella sivulla.

Kommentoikaa alle kysymyksillä, vastaan sen mukaan mitä kerkeän.

 

LeoLemmetty

Olen töissä Uuden Suomen toimituksessa ja blogipalveluissa. leo.lemmetty(ät)almamedia.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu