Jumala, tsaari ja Vennamo

Isäni Pekka Missi haastattelee Veikko Vennamoa Rantsilassa 1984.

Isäni Pekka Missin elämän arvojärjestys oli että Jumala on ylin, sitten tulee tsaari ja kolmantena Vennamo. Muillakin evakoilla oli samantapaisia ajatuksia.

Tuskin kukaan suomalainen poliitikko on ratkaissut suurempaa ongelmaa kuin Vennamo  evakuoitujen karjalaisten asuttamisen sotien jälkeen, lähes puoli miljoonaa henkeä. Muutama vuosi sodan jälkeen sosiaaliavun varassa oli vain sotaleskiä lapsineen. Vennamo yritti edistää suomalaisten elämää; rötösherrat, kyllä kansa tietää ja unohdettu kansa olivat iskulauseita.

SMP:n raunioille syntyi Perussuomalaisten puolue. Timo Soini johti sitä alussa. Hänet syrjäytettiin ja Halla-aho tuli johtajaksi. Hänen johdollaan puolueesta on tullut äärioikeistolainen puolue. Se on täysin  Vennamon aatemaailman vastainen, viha pakolaisia kohtaan, Venäjän mielistely,  EU-vastaisuus.

Timo Soini on sanonut että Vennamo oli tärkeä esikuva. Minäkin aikoinani äänestin Vennamoa. Miten Halla-ahon perussuomalaisten puolueesta on tullut esikuvaan nähden päinvastainen, pahempi kuin kommunisteista.

 

 

 

 

LeoMirala

Elämää 82 vuotta nähnyt originelli evakko, parantumaton humoristi, vääntää juttua vakavistakin aiheista, pahinta on kun joku uskoo niitä, nukutuslääkäri on ollut ainoa joka on saanut ukon hiljennettyä...

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu