Nicholas Wilkman vääristelee

Nicholas Wilkman julkaisi juuri vääristelevän jutun otsikolla: ”Aina sama Venäjä?” eikä kestä keskustelua.

Olen syntynyt ennen talvisotaa Salmissa. Kotini oli Venäjän rajassa kiinni niin että lehmät silloin tällöin ylittivät sen. Pienin tytöistä pantiin hakemaan niitä takaisin.  Isompia, varsinkaan poikia ei uskallettu lähettää lehmiä hakemaan koska Venäjän rajavartijat ampuivat. Kerran luoti osui tytön jalkaan.

Kesällä 1939 puna-armeija pystytti rajalle isoja kuusia näkösuojaksi. Niiden turvin alkoi bunkkerien rakentaminen rajalle. Provokaatiot alkoivat jo aiemmin.

Venäjä syyttää Suomea talvisodan aloittamisesta.  On totta että olimme keljumaisia. Mutta eihän silti ole sopivaa ryhtyä tappamaan keljuja pieniä naapureita. Eikö pitäisi neuvotella. Meillähän oli hyökkäämättömyyssopimuskin. Millä lihaksilla Suomi muka uhkasi Neuvostoliittoa?

Venäjä hyökkäsi Ukrainaan koska pystyi siihen eikä maa kuulunut Natoon. Tämä ”hemmoteltu lapsi” haluaa sotaa, haluaa voittaa, haluaa luonnolliset rajat,  haluaa päästä Atlantin rantaan.

Kaksi kertaa venäläiset ajoivat minut evakkoon, jättivät valloittamansa Karjalan hunningolle. Pelkään että kohta tulee kolmas lähtö täältä tynkä-Suomesta. En halua haastaa ketään ajattelemaan vaan haluan vain että tunnustetaan tosiasiat eikä kieroilla.

+4
LeoMirala
Helsinki

Elämää 83 vuotta nähnyt originelli evakko, parantumaton humoristi, vääntää juttua vakavistakin aiheista, pahinta on kun joku uskoo niitä, nukutuslääkäri on ollut ainoa joka on saanut ukon hiljennettyä...

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu