Rajavartijoille työkalut hybridisotaan

Neljä vuotta sitten keskustelin aiheesta rajavartijan kanssa Niiralan raja-asemalla. Vähän aikaisemmin Venäjä oli lähettänyt Lapin asemien kautta yli 1700 ns. turvapaikan hakijaa Suomeen. Se oli venäläisten törkeä hybridioperaatio Suomea vastaan.

Kysyin raja-vartijalta, mitä teette jos FSB lähettää rajan yli tuhat pakolaista? Venäläisten viimeinen tarkastuspiste on aivan rajalinjassa kiinni. He voivat tuoda joukon linja-autoilla aivan rajalinjalle ja käskeä siirtymään Suomen puolelle. Tämän pisteen ja meidän raja-aseman väli on kilometri. Tälle alueelle sopii tuhansia ihmisiä. Raja-vartija vastasi vain että kyllä meillä on konstit.

Silloin tehtiin asetusmuutos, rajavartijoille voitiin antaa parempaa aseistusta konepistooleja ja rynnäkkökiväärejä. Mielestäni tilanne ei paljoa parantunut.

Pahin skenaario: Rajavartijat huomaavat että rajalinjan tälle puolelle on tullut yhtäkkiä tuhansia pakolaisia. Mitä rajavartijat voivat tehdä? Heillä on muutamia konepistooleita. He voivat ampua ilmaan ja käskeä palaamaan. Mutta rajan takana Spetsnaz-joukot ampuvat raskailla konekivääreillä joukon päiden yli estäen palaamisen. Samaan aikaan on molemmin puolin rajaa tullut linja-autoilla iso joukko venäläisiä TV-kuvaajia ikuistamaan tapahtumia miten Suomi kohtelee pakolaisia.

+3
LeoMirala
Helsinki

Elämää 83 vuotta nähnyt originelli evakko, parantumaton humoristi, vääntää juttua vakavistakin aiheista, pahinta on kun joku uskoo niitä, nukutuslääkäri on ollut ainoa joka on saanut ukon hiljennettyä...

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu