Russofobi muistelee


Kuvassa kirkkoherra Arvi Kujala siunaa Elisenvaaran pommituksen uhreja Otsanlahden uudella hautausmaalla 25.6.1944.

Talvisodan syttymispäivän lähestyessä putinistit, siis Putinin ja agressiivisen Venäjän suomalaiset ihailijat, ovat kiihdyttäneet propagandaansa että Suomi oli syyllinen ja aloitti Talvisodan.
Meillä Raja-Karjalassa tuhat vuotta vihollinen tuli aina lännestä, 80 vuotta sitten ystävä petti ja ajoi meidät ensimmäisen kerran evakkoon.

Minua on haukuttu russofobiksi eikä syyttä. Se on lääketieteessäkin tunnettu trauma. Äitini kertoman mukaan se puhkesi minussa 1944 kun neuvostopommittajat ja -hävittäjät hyökkäsivät evakkojunia vastaan tappaen satoja naisia, lapsia ja vanhuksia. Lisäksi tapettiin toiseen kertaan vaunulastillinen rintamalla kaatuneita.

Näitä tapahtumia minä en tietenkään muista koska olin silloin pieni lapsi. Mutta äitini kertoi niistä myöhemmin. Hän myös ennusti että traumani paranee heti kunhan vihollinen palauttaa kotimme. Trauman paranemista ja joulua odotellen…


		
	
LeoMirala

Elämää 82 vuotta nähnyt originelli evakko, parantumaton humoristi, vääntää juttua vakavistakin aiheista, pahinta on kun joku uskoo niitä, nukutuslääkäri on ollut ainoa joka on saanut ukon hiljennettyä...

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu