Suomiko hyökkäsi?

Suomalaiset ja venäläiset putinistit käyvät armotonta hybridisotaa Suomea ja EU:a vastaan. On keksitty lisää valheita, sellaisia joita Neuvostovallan aikana ei kehdattu. Yksi tällainen on että Suomi aloitti talvisodan pyrkien tekemään Suur-Suomen Saksan avulla.

Koska kotini oli ihan Neuvostoliiton rajalla Salmissa, Laatokan itärannalla, osaan selostaa mitä tapahtui kotikylässäni 30.11.1939.

Talvisodan alkaessa vain rajakylät (Manssila, Virtelä, Rajaselkä, Kanabrojärvi, Kaunoselkä) oli evakuoitu jo YH:n aikana Rääkkylään. Siviilihallinto ei olisi halunnut evakuoida meitä, mutta sotilaat vaativat raja-alueen tyhjentämistä miinoittamisen takia. Vasta sodan alkamispäivänä evakuoitiin muut kylät.

Ensimmäinen kenttäarmeijan miehitetty puolustuslinja oli Tulemajoen takana 30 km rajalta.
Kotikylässäni Manssilassa oli yksi suojeluskunnan kyläryhmä sotilaita. Aamulla varhain 30.11.1930 alkoi Rajakonnusta tulla puna-armeijan kolme jalkaväkidivisioonaa ja yksi panssaripirikaati, eli 70.000 miestä.

Kuvittelen että sellaisesta joukosta lähtee kova jyly, puolustajat olivat varmaan kauhusta jäykkinä. Niinpä Heikki Latvus huusi ryhmän johtajalle opettaja Pekka Ruotsille: ”Varo eno näitä miinoja”. Samassa hän itse astui omaan miinaan ja haavoittui vakavasti. Hänet jouduttiin jättämään.

Ryhmän tarkoitus oli räjäyttää sillat ja tiedottaa missä asti vihollinen on tulossa.
Kertomuksellani yritän todistaa että ainakaan salmilaiset eivät aloittaneet sotaa Suur-Suomen luomiseksi kuten Putinistit väittävät.
(Ratsun selässä ensimmäinen uhri Heikki Latvus

+9
LeoMirala
Helsinki

Elämää 83 vuotta nähnyt originelli evakko, parantumaton humoristi, vääntää juttua vakavistakin aiheista, pahinta on kun joku uskoo niitä, nukutuslääkäri on ollut ainoa joka on saanut ukon hiljennettyä...

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu