Haluttu tuulivoima
Katsoin illalla 25.4.2022 television ykköskanavalta a-studiota. Aiheena mm tuulivoima ja se kuinka suosittua ja haluttua se alkaa olemaan jo lähes jokaiseen niemeen ja notkelmaan.
Tuulivoima on jo niin kovasti haluttua, että kunnat, joiden kohdalla tuulivoimaluvat ovat jostain syystä evätty, ovat jo vaatimassa korvauksia menetetyistä euroista, joita tuulivoima veroineen kaikkineen olisi kuntiin tuonut. Eikä ne menetykset ihan vähäisiä olekaan.
Mutta se minua kummastuttaa, että missä ne kaikki tuulivoiman vastustajat oikein tätä nykyä lymyävät. Alkavat ilmeisesti ymmärtämään, että ovat omilla toimillaan aiheuttaneet monelle kunnalle suurehkot taloudelliset menetykset…
Ei mulla muuta…
Mun mielestä yleishaitallisen sattumatuulivoiman rakentamisen estämisestä kukaan ei ole korvausvelvollinen. Pitäisi palkita ne kunnanhallitukset ja valtuustot, jotka estävät yleishaitallisen voimalan synnyn. Kuten viimeksi Äänekoskella. Ja vieläpä persujen kannattamana. Alkavat kunnanihmiset vihdoin tajuta hullunmyllytodellisuuden.
https://www.ksml.fi/paikalliset/4566971
Ilmoita asiaton viesti
Nyt kun vesi-ja tuulivoimaa oli nokko,niin ydinvoiman tehoa laskettiin tänään kahdesti ollen nyt 1834 MW. Tämä Finngridin sivuilta.
Ostamme nyt noin 1000 MW. Ilmeisesti emme voi olla omavaraisia?
Kertoo ken tietää.
Ilmoita asiaton viesti
OL 2 ( Olkiluoto 2) voimalassa alkoi 24.4.2022 klo 14:00 vuosihuolto.
Verkosta pois 890MW tehoa.
Tulee takaisin 2.5.2022 klo 00:00.
https://umm.nordpoolgroup.com/#/messages?publicationDate=lastyear&eventDate=nextweek&fuelTypes=nuclear
Lisäksi OL3 on koekäytössä : verkkoon syötetään ajoittain jopa 800MW tehoa ja tehdään erilaisia testejä ; kaikki tämä näkyy Fingridin sivuilla ydinvoimatehon ” epätasaisuutena”.
Ilmoita asiaton viesti
Tuulivoima on sattumavoimaa silloin kun tuulee.
Liian kallista vihreää lystiä kun niiden rakennuskustannuksien kuoletusaika tuotetulla sähköllä on 30-40 vuotta, mutta sinä aikana niitä on korjattava ja uudistettava monta kertaa.
Omituista sinänsä, että tuulivoimahömppä vain jatkuu.
Ilmoita asiaton viesti
Sähköyhtiöt jotka sitä rakentaa tietänevät ehkäpä paremmin. Ei ne rakentaisi, jos sinun esittämät tiedot pitäisi paikkaansa. Eikö niin…
Ilmoita asiaton viesti
Taaleri on asettanut aurinko-tuulirahastolle 8% vuotuisen tuottotavoitteen. Viimeksi kun juttelin yhtiön edustajan kanssa hän vakuutti että tuossa vauhdissa ollaan.
https://www.taaleri.com/paaomarahastot/aurinkotuuli-ii
Ilmoita asiaton viesti
Niin varmaan, kun joku muu hoitaa verkon ja varavoiman.
Ilmoita asiaton viesti
”Ei ne rakentaisi, jos sinun esittämät tiedot pitäisi paikkaansa. Eikö niin…”
Tuulivoimaloita ei rakennettaisi ollenkaan ilman valtion maksamia runsaita tukia veronmaksajien lompakosta,
”T&T: Valtio maksanut massiivisia tuulivoimatukia, yksi yhtiö saanut 128 miljoonan euron tuen”
https://www.salkunrakentaja.fi/2021/08/tuulivoimatuki-valtio/
Ilmoita asiaton viesti
Nyt on kova rak.buumi menossa ja ilman yhteiskunnan tukia. Tietosi on vanhaa…
Ilmoita asiaton viesti
Annatko esimerkin tuettomasta tuulivoimasta ja sen rakentamis-buumista?
Tai siis, lähdeviitteen?
Ilmoita asiaton viesti
Koskahan sinisen tuulen viemä Seppo löytää sen ”oikean” färisen poliittisen kodin.
Ilmoita asiaton viesti
Miten tuo Leskisen poliittinen näkemys mielestäsi liittyy hänen blogiinsa?
Ilmoita asiaton viesti
Viimeksi Englannissa kova tuuli katkaisi tuulivoimalan rungon irti 20,5 m/s ja koko tuulivoimapuisto on nyt pysäytetty tutkimuksien ajaksi kuntotarkastuksiin. Niissä rungoissa näkyy ruostumisia pulttien kohdalla.
Tuulivoimapuisto on perustettu 2013 ja ihmetytti, että eikö kukaan vuosittain tarkista näitä voimaloita? Meillä Suomessa esim. tarkistetaan hissit 2 vuoden välein ja ne kirjataan aina hisseissä ilmoitustarroilla. Sammutuslaitteissakin tarkistetaan tiukasti ja niissäkin on päiväykset, että koska viimeksi on tarkistettu.
Ei nämä tuulivoimalat tuota tarpeeksi energiaa, että yhteiskunta siitä hyötyisi enemmän kuin rahanmenoa.
Ei pidä katsoa, että mikä on energiakapasiteetti niissä voimaloissa vaan sitä, että paljonko ne oikeasti tuottaa energiaa.
Yksinkertaisesti: Jos minulla on tietokoneessa speksattu 850W virtalähde, niin se ei tarkoita sitä, että tietokoneeni kuluttaa 850W vaan se kuluttaa todellisuudessa ehkä 75-250W välimaastossa, ylikellotettuna ja äärimmäisilleen vietynä se voi kuluttaa 500W.
Sama homma on noissa tuulivoimaloissa, ilmoitetut laitosten energiakapasiteetit eivät ole oikeita lukemia vaan niiden tuottamat energiat.
Järkevämpää energiapolitiikkaa pitää tukea. Modulaarisia pienreaktoreita pitää rakentaa ja ne toteutuvat vasta 2024 jälkeen.
Lue tämä juttu:
https://planeetta.wordpress.com/2021/05/06/ensimmainen-smr-voidaan-rakentaa-vuoteen-2026-mennessa/
Ilmoita asiaton viesti