Kiristystä ja kieroilua isänmaan tuhoksi

Hallituksen pystyssä pitävä voima on varmaan hallituspuolueiden välinen toisiaan kohtaan omittu kiristyksen ja kieroilun politiikka isänmaan tuhoksi. Tämä käynee selvästi ilmi Haavisto-äänestyksen kieron kierossa pelissä, jossa oletettavasti vihreät kiristivät Keskustan tuen Haavistolle uhkaamalla kaataa hallitus ja siirtyä opposittioon. Helppo veto, eikös vaan?

Toki niin ja siksi varmaankin Keskustalaisten tuska, kiemurtelu ja selitykset, että Keskusta ei halunnut kaataa hallitusta, vaikka todellisuudessa kyse oli vain ja ainoastaan Pekka Haavistolle annettavasta epäluottamuksesta, mutta vihreät tekivät tilaisuuden avautuessa siitä hallituskysymyksen. Vihreillä oli siis varsin helppo tehtävä kiristää Keskustalaisilta tuki Haavistolle, koska Keskustan valtasi suuren suuri pelko hallituksen kaatumisesta ja joutumisesta opposition nurkkaan nuolemaan näppejään tulevien kunnallis- ja eduskuntavaalien pelonsekavissa tunnelmissa. Ja sama pelko taitanee jäytää jokaista hallituspuoluetta. Ainakin viimeaikaisten kannatusmittareiden valossa.

Vaikuttaa siltä, että Suomen politiikassa tullaan viettämään mielenkiintoisia muutoksen tuulten aikoja uuden vuoden ja kevään kuntavaalien lähestyessä. Hätä valtaa niin monen mielen…

leskinen

Entinen SMP:n/PS:n kunnanvaltuutettu ja kolminkertainen eduskuntavaaliehdokas.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu