Nato-prosessin hitautta
Meillä Suomessa ihmetellään nato-prosessin hitautta ja odotellaan hieman kärsimättöminä Turkin ja Unkarin ratifioivan jäsenyytemme viipymättä. Mutta mikä siis mättää ja on ongelman syynä? Asiaa kuitenkaan tarkemmin ymmärtämättä olettaisin, että kun Unkari katsoo Venäjää kohtaan asetettuja pakotteita toisin kuin muuta EU- ja natomaat ja peräänkuuluttaa rauhaa ja hyviä kauppasuhteita niin Venäjän kuin kaikkien maiden kesken niin on jotenkin ymmärrettävissä sellainen mahdollisuus, että loppujen lopuksi Unkari jättää hyväksymättä koko ratifioinnin tai lykkää sitä vuosia.
Elikkä, mielestäni saatamme olla enemmän Unkarin, kuin Turkin armoilla. Tiedä häntä….
Mikä mättää voi Naton säännöt tämän tekevät. Minulla ei ole tarkkaa tietoa miksi se vaatii kaikkien jo Natossa olevien maiden sertifikaatin. Ei riitä esimerkiksi 5/6 osan enemmistö. Kuitenkin konflikti tilanteessa voi kieltäytyä puolustamatta yhdessä.
Odotamme nyt ilman paniikkia meillä on oma hakemus ja se on myös näiden kahden maan pöydällä.
Ilmoita asiaton viesti
Säännöt on ihan selvät. Uusia jäseniä otettaessa vaaditaan jokaisen jäsenmaan hyväksyntä. Ei mitään epäselvää. Jos sääntömuutos tehdään esittämälläsi tavalla, aiheuttaa se varmuudella riitoja valittaessa uusia jäseniä tulevaisuudessa.
Ilmoita asiaton viesti
Bloggaajan ajatuksessa ei ole poliittista järkeä. Unkarin rauhantahtoisuus ja halu käydä sopuisaa monenkeskistä kauppaa estämässä Suomen jäsenyyden Natossa? Miksei Unkari itse irtaudu liitosta, jos se haittaa kansainvälistä rauhantyötä?
Ilmoita asiaton viesti
Sitä kannattaa kysyä Unkarilta…
Ilmoita asiaton viesti
Enpä ryhdy tältä istumalta soittelemaan Orbanille, koska bloggaaja on avauksessaan aivan hakoteillä. Oheisen jutun perusteella Unkari toimii kuin koulukiusaaja:
https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000009344468.html
Ilmoita asiaton viesti
Tässä saattaa käydä niin, että Turkki hyväksyy vain Suomen ja Unkari vain Ruotsin. Ikäänkuin Työnjako, minkä lopputuloksena kumpikaan ei pääsee Natoon, mutta sekä Turkki että Unkari voivat sanoa, että kyllähän me yritettiin ja tehtiin töitä asian eteen, mutta ei vain onnistunut tällä kertaa. Perustelen tätä sillä, että Ruotsin Mepit ovat olleet kiltimpiä Unkarille kuin Suomen mepit.
Ilmoita asiaton viesti
No eipä tuota Unkarin hidastelua tarvii ihmetellä. Suomen hallitus ja meppi Sarvanmaa kun ovat ihan suoraan vi…….eet Orbanille ja toisella puolella Venäjä uhkaa katkaista kaikki energian toimitukset Unkariin, jos Orban hyväksyy Suomen ja Ruotsin natohakemukset. Saa mennä kaikki nettiarvostelijat Orbanin pallille ratkaisemaan tämänkin probleeman. Erityisesti suosittelen sinne lähetettäväksi Marinia, Ohisaloa, Anderssonia ja tätä edellä mainittua kokkarimeppiä.
Ilmoita asiaton viesti