Käsittämätöntä typeryyttä telakkka-asiassa

Risteilijätilaus meni Ranskaan maamme hallituksen uskomattoman typeryyyden johdosta. Pääministerin halu miellyttää EU:ta kantoi kitkerää hedelmää. Kataiselta puuttuu valtiomiestaito, mihin kuuluu oleellisena osana oman kansakunnan edun huomioon ottaminen. Muille EU-maille ei tuota vaikeuksia ajaa oman maan etua, mutta partiopoikamainen pääministerimme kuuntelee mieluummin EU:n ääntä kuin oman maan.

Telakkatuki olisi ollut pikkusumma niihin uhrauksiin verrattuna, jotka olemmme Kreikan ja muiden kriisimaiden hyväksi jo tehneet ja joita on odotettavissa  miljardikaupalla lisää mitä suurimmalla todennäköisyydellä.

Miksi demokratia ei meillä toimi? Äänestäjät eivät yleensä rankaise hallitusta malle turmiollisesta politiikasta. Varsinkin nyt kun vaaleihin on vielä pitkä aika, hallitus voi tehdä rangaistuksetta tyhmyyksiä. Kansalaisten poliittinen muisti on lyhyt, ja ymmärtämys omien töppäilyille näyttää olevan loputon. Näiden ”resurssien” turvin on hyvä puhua palturia ja hölmöillä jatkossakin.

0
Lokari
Sitoutumaton Turku

Kirjoittaja on liiketaloustieteen, erityisesti laskentatoimen professori emeritus Turun kauppakorkeakoulusta (Turun yliopisto).

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu