Uunikintaat ja tiskihanskat EU:n hampaissa

 

Iltalehti uutisoi tänään EU:n haluavan, että uunikintaat ja tiskihanskat luokiteltaisiin virallisiksi henkilösuojaimiksi. Jos näin kävisi, kyseisiä keittiötarvikkeita koskevat kriteerit tiukentuisivat esimerkiksi materiaalivaatimusten osalta. Suomen hallitus pitää henkilösuojainten sovellusalan laajentamista uunikintaisiin ja tiskihanskoihin tarpeettomana.

 

Luulisi, että EU:n virkamiehillä ja poliitikoilla olisi tärkeämpääkin tekemistä kuin syynäillä uunikintaita. Naurettavuudessaan tämä hanke lähentelee kurkun käyryyteen ja savolaisveneen malliin puuttumista. Se osoittaa, miten pihalla EU on tavallisen kansalaisen elämästä. Maailman pitäisi olla todella valmis, että tällaisiin lillukanvarsiin sotkeutuminen olisi jotenkin perusteltua. Tai pikemminkin on niin, että jos EU-virkamiehillä ei ole mielekkäämpää tekemistä, niin siirretään liika väki työmarkkinoille.

 

EU-maissa on paljon EU-kriittisyyttä ja suoranaista EU-vastaisuutta. On pakko todeta tällaisten uutisten edessä, että ne tekevät sen itse. Kriitikoilla ei ole toden totta puutetta materiaalista.

0
Lokari
Sitoutumaton Turku

Kirjoittaja on liiketaloustieteen, erityisesti laskentatoimen professori emeritus Turun kauppakorkeakoulusta (Turun yliopisto).

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu