Kreikka palaamassa demokratian juurille?

 

"Kreikka saattaa päättää pitää pankkinsa suljettuina maanantaina. Euroopan keskuspankki voi tänään tehdä päätöksen, joka edellyttää Kreikkaa perustamaan pikavauhtia oman, väliaikaisen valuutan. EKP pyrkii myös hillitsemään maanantaina rahamarkkinoilla odottavaa kaaosta" (YLE 28.6.).

Eiköhän Kreikka järjestä myös väliaikaisesta valuutasta kansanäänestyksen? Kreikka – demokratian kehto – näyttäisi olevan siirtymässä demokratian alkuperäiseen muotoon, jossa kansa päättää asiat. Päätökset tapahtuisivat nopeammin, jos ne tehtäisiin alkuperäiseen malliin Syntagman aukiolla.

Vakavammin puhuen maa on ajautumassa kaaokseen, ensin taloudelliseen, sitten sosiaalis-fyysiseen. Saamme nähdä, miten kauan kenraalit katselevat sitä kaikessa rauhassa.

Eräs Kreikan tarjoama  opetus on se, että ylpeys on valtakunnanpolitiikassa ja talouden hoidossa huono isäntä. Lieneekö siitä rengiksikään?

0
Lokari
Sitoutumaton Turku

Kirjoittaja on liiketaloustieteen, erityisesti laskentatoimen professori emeritus Turun kauppakorkeakoulusta (Turun yliopisto).

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu