Kreikan lypsykoneen letkut irti

 

EU suunnittelee uutta jopa 50 miljardin euron kolmen vuoden tukipakettia Kreikalle. Tässä ei ole enää mitään järkeä. Sama kuppaus jatkuisi viimeistään kolmen vuoden kuluttua. Kreikka on lupaavinaan taloutensa järkeistämistä – muun muassa eläke-  ja verotusjärjestelmän muutoksia.

Miten joku voi enää uskoa Kreikkaan  ja sen lupauksiin kaiken tämän pettämisen ja venkoilun jälkeen? Että Tsipras  suostuisi muutoksiin, joita hän ja hänen puolueensa ovat vastustaneet tiukasti tähän asti, ja joilla he saavuttivat juhlitun kansanäänestysvoiton. Täyttä  hämäystä.

Euroedustajilta pitäisi edellyttää  hiukan parempaa arkipäivän psykologian tuntemusta. Ideologisella hyväuskoisuudella pitäisi olla jokin raja. Tällaisia pöllöpäitä eurokansalaiset ovat valinneet edustajikseen tuhlaamaan verorahojaan. Muissakin euromaissa kuin Kreikassa tarvittaisiin ilmeisesti kansanäänestyksiä vallitsevasta tilanteesta. Tosin ilman äänestyksiäkin pitäisi olla päivänselvää, että on korkea aika ottaa Kreikan lypsykoneen letkut irti!

0
Lokari
Sitoutumaton Turku

Kirjoittaja on liiketaloustieteen, erityisesti laskentatoimen professori emeritus Turun kauppakorkeakoulusta (Turun yliopisto).

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu