Rutinaa yritysmaailmasta – ja hallitus kuulee

"Suomalaiset yritykset valittavat liikaa", toteaa HS:ien haastattelussa Finlaysonin johtaja Jukka Kurttila (27.8.). Hänen mukaansa vuosien taantuma on antanut yrityksille tekosyyn paeta omaa vastuutaan tuotteiden kehittämisessä. Finlayson on sen sijaan tehnyt uusia tuotteita, panostanut muotoiluun ja lähtenyt kansainvälistymään.

Suomessa valitetaan ja meillä vallitsee pelon kulttuuri voisi myös sanoa henkinen lamaannus. Kurttilan mielestä liian monen yrityksen strategia keskittyy kannattavuuden parantamiseen, kustannusten leikkaamiseen ja halvemmalla tekemiseen. Hänelle tärkeintä on pohtia miten saada "ylärivi kasvamaan" eli myyntituloja lisää. Sitä kautta syntyvät kilpailuedut ja erottuvuustekijät, joilla voitetaan markkinat.

Tämä on harvinaista puhetta yritysjohtajalta. Yleensä vain rutistaan ja vaaditaan valtiolta etuja. Vaativa katse käännetään työntekijöihin päin: heidän olisi tehtävä pitempää päivää eli töitä pienemmällä palkalla, että yksikkökustannukset saataisiin alas ja voitaisiin tarjota hiukan halvempia tuotteita markkinoille. Omat palkkiot muistetaan kyllä mitata ulos täysimääräisinä. 

Missä on yritysjohtajien kunnianhimo ja luovuus? Pitäisi  keksiä parannuksia tuotteisiin ja palveluihin sekä tarjota näin houkuttelevampia tuotteita sellaisia, joita kilpailijat eivät osaa tehdä. Niistä  voi saada jopa paremman hinnan kuin vanhoista vakiotuotteista. Tarvitaan siis niitä paljon puhuttuja innovaatioita jotka eräät ymmärtämättömät mielenosoittajat kehottivat työntämään sellaiseen paikkaa, missä aurinko ei paista.

Jopa valtakunnan yritysjohtajavetoinen hallitus on mennyt halpaan kuunnellessaan johtajien rutinaa: tarjotaan "tuottavuusloikkaa", jolla ei ole mitään tekemistä tuottavuuden kanssa. Se vain merkitsee työntekijöille pitempää työaikaa pienemmällä palkalla. Kuulostaa mukavalta yritysjohtajien kannalta, sillä  heidän ei tarvitse ryhtyä vaivaamaan päätään ja alaisiaan uusilla ideoilla. Ajattelutyö kun on tunnetusti raskasta.

Hallituksen olisi tavalla tai toisella saatava yritysmaailma heräämään todellisuuteen. Se on vaikeaa, mutta ei varmasti tapahdu tarjoamalla nyt esillä olevia yrityksille helppoja ja tehottomia ratkaisuja. Ne eivät vaadi yritysjohtajia ryhdistäytymään ja poikkeamaan rutiineistaan. Jotain tarttis siis tehdä mutta niin epätoivoinen tilanne ei sentään ole, että pitäisi huutaa filosofi Himanen apuun.

 

0
Lokari
Sitoutumaton Turku

Kirjoittaja on liiketaloustieteen, erityisesti laskentatoimen professori emeritus Turun kauppakorkeakoulusta (Turun yliopisto).

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu