Kenen nenä on presidentin muotokuvassa?

Presidentti Niinistön palapelimuotokuva koottiin sadan taiteilijan tekemistä paloista. Nyt on paljastettu, että kuvan presidentin poskessa on kappale Suomeen tulleen pakolaisen poskea. Tämän oli taiteilijan mukaan tarkoitus muistuttaa Niinistöä maahanmuuttajien ongelmista, ja myös kritisoida hänen pakolaislausuntojaan (HS 23.5.).

Tämä herättää mielenkiintoisia kysymyksiä palapelin muista paloista. Kenen lienee esimerkiksi konjakinpunainen nenä, joka on istutettu presidentin kuvaan? Ilmoittautuuko joku keräämään suosionosoitukset? Niinistön nenää se ei kyllä kuvaa ainakaan normaalitilanteessa.

Yhdessä palasessa voi erottaa pienen muotokuvahahmon, joka näyttäisi olevan moitteettomaan pukuun ja solmioon pukeutunut aasi tai hevonen.

Kuvan otsassa on pahanlaatuista ihottumaa ja varsinkin oikeassa silmässä on melkoiset silmäpussit. Ehkä pussit varottavat liian rankkojen satavuotisjuhlien vaaroista, kuten punainen nenäkin? Ja olisiko tänä vuonna Suomen ihotautien alalla erityinen juhlavuosi?

Näiden yksityiskohtien avaaminen on jäänyt vielä kokonaan suorittamatta, mutta eiköhän niistäkin saada vielä selvitys lähiaikoina, kunhan taiteilijat lämpenevät ja tulevat ulos kaapista.

Palapelimuotokuva on oikea taivaan lahja medialle ja kansalaisille. Sehän on kuin joulukalenteri, josta voitaisiin avata luukku päivässä ihmeteltäväksi ja ihasteltavaksi. Olisivatko kansalaiset ja presidentti voineet saada parempaa satavuotislahjaa? Käsittääkseni olisivat.

 

 

 

0
Lokari
Sitoutumaton Turku

Kirjoittaja on liiketaloustieteen, erityisesti laskentatoimen professori emeritus Turun kauppakorkeakoulusta (Turun yliopisto).

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu