Vuosisadan rakkaustarina: Donald ja Kim?

Presidentti Trumpin tempausten taso sen kun laskee. Hän totesi kannattajilleen pitämässään puheessa: ”Hän [Kim Jong-un] kirjoitti minulle kauniita kirjeitä, ne ovat mahtavia kirjeitä Ja sitten me rakastuimme, okei?”

Ei ole pitkää aikaa siitä, kun Trump kutsui kollegaansa  "pieneksi rakettimieheksi", "sairaaksi koiranpennuksi" ja mielipuoleksi, jolla on ydinaseita". Rakettimiehen luonnehdinta Trumpista oli "mielisairas vanha höppänä". Niin mielet muuttuvat.

Joskus valtioliittoja on solmittu ja vahvistettu  avioliitoin, mutta tuskin Melanien tarvitsee vielä olla huolestunut – tai huokaista helpotuksesta, sillä amerikkalaiset käyttävät love-verbiä kaikesta mahdollisesta. He rakastavat koiriaan, kissojaan, hevosiaan, talojaan, autojaan ja isänmaataan, ja ties mitä kaikkea muuta.

Silti tällainen julkinen toteamus on mauttomuudessaan surkuhupaisa. Se on myös huolestuttava paljastaessaan, miten arvostelukyvytön ja impulsiivinen mies istuu ydinasenapin tuntumassa. Toivottavasti hänet pidetään siitä mahdollisimman kaukana.

Yhdysvaltojen järkevällä kansanosalla on täysi syy hävetä presidenttiään – ja järjestelmäänsä, joka päästi läpi tällaisen ehdokkaan.  Vastuu on tietenkin sen äänestäjien niukan vähemmistön, jonka äänillä erikoinen ääntenlaskentajärjestelmä kelpuutti hänet voittajaksi.

https://www.uusisuomi.fi/ulkomaat/260261-donald-trump-kohautti-taas-herr…

 

0
Lokari
Sitoutumaton Turku

Kirjoittaja on liiketaloustieteen, erityisesti laskentatoimen professori emeritus Turun kauppakorkeakoulusta (Turun yliopisto).

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu