Käännytyslaki on tarpeellinen maamme asukkaiden suojelemiseksi

Käännytyslaki on puhuttanut monia mediassa ja sosiaalisessa mediassa. Ihmisoikeusjuristeilla on yksioikoinen kanta monitahoiseen kysymykseen: kansainvälisesti suojattuja ihmisoikeuksia ei saa loukata. Ja piste. Katsotaanpa tarkemmin, mistä tässä on kysymys.

Tiedämme kokemuksesta, että naapurissamme on valtio, joka voi käyttää ihmisvirtoja aseena hybridisodankäynnissä tuomalla maamme rajoille suuria ihmisjoukkoja, joiden väitetään olevan pakolaisia.

On syytä muistaa ensinnäkin, että Venäjä on kaikesta huolimatta turvallinen maa. Se lennättää pakolaisiksi väitettyjä ihmisiä mm. meidän rajallemme. Nämä ihmiset haluavat tulla parempaa elintasoa tarjoaviin Suomeen ja muihin EU-maihin. Heillä on siis Venäjän kanssa yhteinen etu.

Venäjä ei ole yhtä hyvä maa siirtolaisille kuin EU-maat, mutta he eivät joudu siellä kidutetuiksi tai vainotuiksi. Maahan pyrkivien asemasta on vaikea saada selkoa varsinkaan, jos heitä tulee kymmenin ja sadoin tuhansin jatkuvana virtana rajalle ilman matkustusasiakirjoja. Joukossa voi olla myös terroritekoihin valmiita ihmisiä.

Suomi ei pysty polkaisemaan esiin niin suurta virkailijajoukkoa, joka voisi haastatella kaikki tulijat. Sellaisen yrittäminen olisi tuomittu epäonnistumaan ja johtaisi kaaokseen.

Ihmistulvan varalta on syytä ottaa huomioon myös Suomen kansalaisten ja muiden maassamme  asuvien edut. Hybridisodankäynnin tarkoituksena on lähettää kohdemaahan pahimmillaan niin suuria ihmisjoukkoja, että maan taloudellinen ja sosiaalinen kestokyky joutuu tiukoille – ja lopulta murtuu.

Maan joutuessa kaaokseen hallitsemattoman ihmistulvan kourissa kenelläkään ei ole siellä hyvä olla. Seurauksena kun lopulta on todennäköisesti nälänhätä ja muuta kurjuutta hyvinvointivaltion ja ylipäätään valtion hallinnon ja talouden romahdettua. Sisällissota on hyvinkin mahdollinen seuraus, kun eri väestöryhmät taistelevat niukentuneista ja loppuvista elintarpeista sekä muista resursseista.

On siis muistettava, että myös maamme asukkailla on ihmisoikeutensa. Nämä näyttävät ihmisoikeusjuristeilta kokonaan unohtuneen. Toivottavasti maan hallitus ja eduskunta pitävät pintansa ”asiantuntijoiden” rummutuksessa. Maan päättäjien keskeinen velvollisuus on turvata sen asukkaiden ihmisoikeudet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lokari
Sitoutumaton Turku

Kirjoittaja on liiketaloustieteen, erityisesti laskentatoimen professori emeritus Turun kauppakorkeakoulusta (Turun yliopisto).

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu