Maamme omalaatuinen keskusteluilmapiiri: rasisteja, fasisteja ja natseja nähdään kaikkialla

Eduskuntatutkimuksen keskuksen johtaja Markku Jokisipilä kirjoittaa Turun Sanomissa (6.9.) tänä kesänä maassamme kehittyneestä keskusteluilmapiiristä:

”Televisiossa tutkijat ovat esittäneet analyysejä hallituksen ’natsiministereistä’, hallitusohjelman rasismista ja ’äärioikeistolaista vihapuhetta legitimoivasta’ pääministeristä. ’Rasismi on yhteinen häpeämme’, kertoi suurin päivälehtemme ja siteerasi yrittäjää, jota peräti ”hävetti olla suomalainen’.”

”Professoritasolta alkaen on vaadittu hallituksen eroa ja osoitettu mieltä sen rasismia, fasismia ja natsismia vastaan. On taivasteltu maallemme aiheutettua massiivista mainehaittaa ja rakenneltu kauhukuvia vientimme romahtamisesta.” (Jokisipilä).

Myyräntyötä on tosiaan tehty ja jopa hävetty suomalaisuutta. Jos tässä yhteydessä on jotakin häpeämistä, niin juuri näiden oman pesän likaajien toiminnassa.

Keskusteluissa on myös surutta laajennettu rasismin käsitettä, ja sotkettu toisiinsa maahanmuuttokriittisyys ja rasismi. Itse asiassa maahanmuuttoa ei voi enää kritisoida tulematta leimatuksi.

Jokisipilä ei halua vähätellä millään tavalla rasismin vakavuutta yhteiskunnallisena ongelmana tai kiistää sen vastaisen kamppailun tärkeyttä. Hän ei kuitenkaan usko maamme perusteettoman mustamaalaamisen palvelevan rasismin torjuntaa. Päinvastoin, hän toteaa, että varmin tapa tehdä karhunpalvelus mille tahansa hyvälle asialle on valjastaa se omien poliittisten taistelujen ja oman ideologian tyrkyttämisen keppihevoseksi. Juuri näin nyt tapahtuu – ja parjauskampanjaa suunnataan myös ulkomaille. Näin päästään sitten sanomaan, että jopa kansainvälisesti ihmetellään…

Jokisipilä kumoaa erään yleisen väitteen toteamalla, että Suomi sijoittuu toistuvasti kärkeen vähiten rasististen maiden listauksissa. Onnellisuutta mittaavan World Happiness Reportin mukaan maahanmuuttajamme ovat peräti maailman onnellisimpia.

Hän suositteleekin kaikille poliittiset pelihousunsa repineille rauhoittumista, reaalimaailmaan palaamista ja suhteellisuudentajun elvyttämistä.

Markku Jokisipilän puheenvuoro on erinomainen analyysi ja tiivistys maassamme poliittisella rintamalla vallitsevasta tilanteesta. Rasismisyytökset valjastetaan oman puolueen etujen ajamiseen – koko maan mainetta vahingoittaen. Puhutaan natsismista ja fasismista, mutta ei vahingossakaan bolsevismista ja sosialismista, jotka kilpailevat ihmisuhrien määrässä natsien kanssa.

Valitettavasti osa kansalaisista menee tämän kansankiihotuksen uhrina halpaan, sillä tuoreen kyselyn mukaan enemmistö vastaajista pitää rasismia merkittävänä ongelmana maassamme (Yle.fi 8.3).

Suomea ollaan perusteettomasti julistamassa huippurasistiseksi maaksi, mutta kansakuntamme varsinaiset ongelmat – kuten talouteen liittyvät – jäävät varjoon.

Lokari
Sitoutumaton Turku

Kirjoittaja on liiketaloustieteen, erityisesti laskentatoimen professori emeritus Turun kauppakorkeakoulusta (Turun yliopisto).

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu