Vuosi 2023 – Lämpötila, sateisuus, lumen syvyys ja auringon säteily maakunnissa.

Vuosi 2023 on ollut jo pari viikkoa paketissa. Nyt myös hilamuodossa (1 km x 1 km) olevat Suomen päivittäiset säähavainnot löytyvät Ilmatieteen laitoksen sivuilta: https://en.ilmatieteenlaitos.fi/gridded-observations-on-aws-s3. Tein niiden pohjalta parit kuvat, jossa näkee miltä viime vuosi näyttäytyi sään osalta eri maakunnissa. Kuvissa lämpötilaa, sateisuutta, lumen syvyyttä ja auringon säteilyä on verrattu vertailujaksoon (1991-2020). Poimin tähän kuvat Uudeltamaalta, Pohjois-Savosta ja Lapista. Jos jotakuta sattuu kiinnostaa vastaavanlaiset muiden maakuntien osalta niin laitellaan tänne tai jonnekin muualle.

Uusimaa:

Pohjois-Savo:

Lappi:

Kuvista ei liene tarpeen tehdä tässä mitään sen ihmeempiä johtopäätöstä tai koontia. Sanotaan nyt kuitenkin, että alkuvuosi oli melekosesti tavanomaista lämpimämpi koko maassa kun taas loppuvuosi huomattavasti viileämpi. Heinäkuun lomille olisi suonut vähän enempi aurinkoisia päiviä ja vähemmän sateita.  Tänä talvena lunta kertyi huomattavasti enemmän kuin keskimäärin.

 

Loppuun lienee hyvä mainita, etten vanno etteikö näissä kuvissa voisi olla virheitä. Nämä on kuitenkin aika pikaisesti tehtyjä vapaa-ajan räpellyksiä, eikä siis mitään virallisia julkaisuja.

Luakso
Vihreät Kuopio

Ilmastotutkija ja varavaltuutettu Kuopiossa.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu