Elintasoshoppailu kuriin

Korni näytelmä itärajallamme joka vain näyttää jatkuvan on pääosin seurausta Suomen uskomattoman lepsusta pakolaispolitiikasta. Diplomaattisten keskusteluiden loppuminen ja sopimusten irtisanominen itänaapurimme kanssa aiheutti luonnollisesti sen, ettei kukaan eikä mikään velvoita Venäjää valvomaan jatkossa itärajaamme meidän puolestamme. Meidän tulee huolehtia siitä aivan itse.

Itärajalle polkupyörillä saapuvat henkilöt ovat selkeästi elintasoshoppailijoita jotka tulevat anteliaan sosiaaliturvamme houkuttelemina hakemaan leveämpää leipää, ja ehkäpä pitkässä juoksussa myös Suomen kansalaisuutta ja sitä kautta elinikäisiksi eläteiksi veronmaksajiemme kustannuksella. Kun pakolaisstatus on saatu ja tukijärjestelmä maksaa elämisen ja antaa käyttörahaa, onkin mukava matkustaa talveksi etelämmäksi ja mahdollisesti ”lomailla” kotimaassaan. Siellä voi myös levittää ilosanomaa uskomattoman tyhmistä Suomalaisista jotka elättävät heitä vaikkapa elämänsä loppuun asti.

Kyse on siis kohdemaan eli tässä tapauksessa Suomen houkuttelevuudesta elintasoshoppailuun. Emme oikeastaan voi syyttää omasta tyhmyydestämme näitä maahanpyrkiviä henkilöitä; onhan toki inhimillistä se että hakeudutaan mahdollisimman leveän leivän ääreen. Esimerkiksi Baltian maat eivät lukeudu maihin joihin olisi tunkua, elintasopakolaisia ei tueta taloudellisesti juuri lainkaan.

Suomessa myös pakolaiset pyritään edelleenohjaamaan pakolaiskeskuksiin eri puolille Suomea mahdollisimman nopeasti jolloin saadaan ”kotoutus” ja valtion (=veronmaksajien kustantama) rahavirta sekä kuntaan että elintasoshoppailijalle auki mahdollisimman pikaisesti. Tästä elintasoshoppailusta pyritään tekemään siis vielä mahdollisimman kivutonta ja sujuvaa itse shoppailijalle.

Elintasoshoppailojoiden virta Venäjältä olisi suhteellisen helppo pysäyttää pikaisestikin pääasiallisesti asennemuutoksella: Miksi me emme perusta pakolaisleirejä Italian ja Kreikan malliin itärajalle, vaikkapa idänkaupan kuihtumisen jäljiltä tyhjeytyneisiin logistiikkahalleihin? Piikkilanka-aidat ympärille, vartiointi ja ruoka- ym. huolto käyntiin. Yhteiskuntamme etu ei voi olla että tahallaan paperinsa hukanneet henkilöt, jotka tulevat jo turvallisiksi tiedettyjen maiden kautta ja joiden henkilöllisyyttä, mahdollista rikosrekisteriä, mahdollista terroristi- tai sotilastaustaa ei voi millään tavalla varmentaa, päästetään liikkumaan vapaasti maahamme ja yleensäkin Euroopan Unionin alueelle.

Espanjan, Italian ja Kreikan pakolaisleirit on perustettu nimenomaan näitä uhkia torjumaan; kaikkien tulijoiden henkilöllisyys ja taustat yritetään selvittää ja harkitaan tarvitseeko ko. henkilö pakolaisstatusta laisinkaan. Jos selvitys kertoo ettei tarvitse mutta alkuperäinen kotimaa ei ota häntä vastaan ja/tai henkilö ei suostu vapaaehtoisesti lähtemään takaisin alkuperäiseen kotimaahansa, häntä pidetään pakolaisleirillä mutta ei päästetä vapaasti lähtemään EU:n alueelle. Näin nämä maat turvaavat ensiluokkaisesti EU:n sisäistä turvallisuutta jota Suomi ei siis tee.

Suomen pitäisi ehdottomasti tehdä samoin sekä oman että koko EU:n turvallisuuden vuoksi.

Näin toimimalla Suomesta tulisi pikaisesti maa johon ei haluttaisikaan saapua elintasoshoppailemaan, ei ainakaan Venäjän kautta. Rajat voisivat olla auki kuten aikaisemminkin jotta normaali rajaliikenne voisi jatkua, ainakin Suomensukuisten ja muidenkin osalta joilla on sukua molemmin puolin rajaa. Myös keskusteluyhteys Venäjän kanssa säilyisi vaikeista ajoista huolimatta.

Toinen asia on sitten länsirajamme. Miksi me otamme turvapaikkahakemuksia vastaan  henkilöiltä jotka saapuvat turvallisiksi luokitelluista maista? Kukaan eikä mikään ei pakota meitä tekemään niin. Me voisimme aivan hyvin lähettää nämä shoppailijat takaisin vaikkapa Ruotsin Haaparantaan josta he luultavasti tulisivat, lauttayhtiöthän (ml. Saksaan liikennöivät) ovat jo velvoitettu tarkistamaan matkustajien dokumentit ja kieltäytymään kuljettamasta henkilöitä jos paperit eivät ole kunnossa.

Nämä muutokset olisi suhteellisen helppo toteuttaa hallinnollisilla päätöksillä koska lakeja ei tarvitsisi muuttaa. Suomen pitäisi vain alkaa noudattamaan EU:n lainsäädäntöä.

 

 

 

 

 

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu