Hämeenlinna hämmästyttää

Hämeenlinnaan on valittu uusi Kaupunginjohtaja. Hämmästykseni oli suuri, kun luin uuden Kaupunginjohtajan tulevan Tampereelta ja edustavan Vihreitä. Valinnan suoritti Hämeenlinnan kaupunginvaltuusto.

Hämeenlinnan Kaupunginvaltuuston puoluejakauma: Kokoomus 14 paikkaa, SDP 14 paikkaa, Perussuomalaiset 6 paikkaa, Vihreät 6 paikkaa, Keskusta 5 paikkaa ja Vasemmistoliitto 3 paikkaa. Meneillään olevat kuntavaalit voivat luonnollisesti muuttaa asetelmia.

Hämeenlinna on edustanut kaunista ja järkevää kaupunkia omassa mielessäni. Se on ollut kauppiaiden, aatelin ja sotilaiden kaupunki. Sitä ei ole vielä vimmalla pilattu. Syy siihen on mielestäni ollut se, että Vihreät eivät ole juurikaan menestyneet kuntavaaleissa Hämeenlinnassa.

Mutta esimerkiksi Tampereella, Turussa ja erityisesti Helsingissä on nähtävissä selkeästi vihreän kaupunkisuunnittelun kukkaset. Malmin historiallinen lentokenttä uhrataan rakennusmaaksi, suuri osa keskuspuistoa on samoin kaavoitettu rakennusmaaksi, kaupunkiin johtavia pääväyliä ollaan muuttamassa ”puistobulevardeiksi” joissa läpiajo tullaan kieltämään, omalla autolla liikkumista vaikeutetaan keinotekoisesti mm. katujen katkaisuilla ja pysäköintipaikkoja poistamalla jne. Kaupunkikuvaa tuhotaan järjettömällä ja turhalla massarakentamisella sekä tiivistysrakentamisella että uusien asuinalueiden luomisella. Tiivistysrakentaminen tarkoittaa sitä, että vanhat, puistomaiset lähiöt katoavat betoniviidakon tieltä. Uudet alueet jätetään taas tykkänään ilman asukaspysäköintipaikkoja. Helsinki oli viime vuonna muuttotappiokunta, nettovähennys oli n. 2000 henkeä. Miksi kaupunkia uudisrakennetaan vimmalla ja kenelle?

Pelkään pahoin, että Hämeenlinnan kaupunginvaltuusto on tehnyt elämänsä virheen. Päästämällä näin päättävään asemaan, Kaupunginjohtajaksi, Vihreän liikkeen edustajan on varmaa ainakin se, että uusi Kaupunginjohtaja aloittaa kaupungin eri toimialojen muokkauksen mieleisekseen. Helsingissä Kaupunkiympäristön toimialasta vastaava apulaiskaupunginjohtaja, vihreiden Anni Sinnemäki, on miehittänyt koko toimialansa vain vihreitä arvoja edustavilla aatetovereillaan.

Hämeenlinnalaisille tämä tietää ainakin kustannusten kasvua, autoilun vaikeuttamista ja MAL2019 sopimuksen mukanaan tuomaa suurta muutosta aikaisempaan.

Käveltiinkö tällä henkilövalinnalla Hämeenlinnan asukkaiden ylitse? Halusivatko Hämeenlinnan asukkaat todella vihreän Kaupunginjohtajan?

+4

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu