Helsinki ja Uusimaa, äänestäkää viisaasti !

Näissä kuntavaaleissa ratkaistaan Uudenmaan asukkaiden ja erityisesti Helsinkiläisten tulevaisuus.

 

Kyse on siitä, saammeko Helsinkiä tuhoavan ja betonislummiksi muuttavan vihreän aatteen pysäytettyä.  Jo alkaen Helsinki Visio 2050  suunnitelmasta Helsinkiä on systemaattisesti ohjattu kohti jotakin Pohjois-Korean autotonta utopiaa. Vuonna 2016 hyväksyttiin Helsingin kaupunginvaltuustossa Vihreiden valtaaman Helsingin kaupunkiympäristö -toimialan laatima Helsingin uusi yleiskaava. Kaavan hyväksyivät Kokoomus, Vihreät, SDP ja Vasemmistoliitto. Kaavaa vastustivat Perussuomalaiset, Kristillisdemokraatit, Keskusta ja RKP mutta äänet eivät riittäneet kaatamaan kaavaa.

Sittemmin on alkanut tapahtua. On esitelty alunperin Helsingin seudulle tarkoitettu MAL2019 -suunnitelma (maankäyttö, asuminen, liikenne) jossa hahmotellaan asumisen tiivistämistä, raideliikenteen kasvattamista useilla uusilla ratayhteyksillä sekä tieliikenteen kehittämistä pelkästään tavaraliikenteen ehdoilla. Henkilöautoilua tullaan tarkoituksella vaikeuttamaan ja auton käyttäjille suunnitellaan uusia kustannuksia.  HSL (Helsingin Seudun Liikenne -kuntayhtymä) on MAL-suunnitelman hyväksynyt. Sittemmin MAL-suunnitelma on ulotettu Ympäristöministeriön toimesta kaikkialle Suomeen tai ainakin suurimpiin kaupunkiseutuihin: näille seuduille on luvattu  valtiolta merkittäviä tukia näiden visioiden toteuttamiseen. Siis varsinainen hunaja-ansa.

Uudenmaan uusi yleiskaava 2050, joka on parhaillaan lausuntokierroksella, ulottaa nämä samat viherutopiat kaikkialle Uudellemaalle. Autot pois, kiskot tilalle ja polkupyöräilyä ja kävelyä kansalle. Rakentaminen on pelkkää betonislummien nousua kiskojen varrelle ja vanhan kaupunkirakenteen tuhoamista rakentamalla liian tiiviiksi vanhat, puistomaiset kaupunginosat. Järjetön massa-asuntotuotanto on saatu käyntiin eri puolilla Helsinkiä. Helsinki on muuttotappiokunta, viime vuonna nettohäviö oli yli 2000 asukasta. Kenelle näitä asuntoja oikein rakennetaan?

Helsingin asukkaat ovat jo nousseet vastustamaan uutta yleiskaavaa:  Keskuspuisto kaavoitettiin myös suurelta osin asuntotuotannolle mutta vastarinta on alkanut tuottaa tulosta, ainakin toistaiseksi kaupungin henkireikä on saanut olla suhteellisen rauhassa.

Malmin historiallisen lentokentän uhraaminen asuntotuotannolle on myös saanut aikaan ennennäkemättömän kansanliikkeen joka ulottuu myös muualle Suomeen ja se on huomioitu ulkomaita myöten.

Hämeentie, vanha perinteinen kaupunkiin vievä pääväylä on suljettu henkilöautoliikenteeltä ja siitä on tehty jokin omituinen linja-autojen, raskaan liikenteen, pyöräilijöiden ja jalankulkijoiden sekasotku. Kivijalkakaupat sulkevat ovensa asiakkaiden kaikotessa. Seuraavaksi ovat menossa Pitäjänmäen liikenneympyrän alue sekä Vihdintien alku.

 

Näissä vaaleissa on kyse koko Helsingin tulevaisuudesta. Kyse on siitä, minkälaisessa elinympäristössä haluamme elää ja asua tulevaisuudessa – onko se betoninharmautta ja tahallista liikkumisen rajoittamista kaikkine lieveilmiöineen kuten kiskojen kalkattelua yötä päivää vai onko se viheralueita, vanhoja asuinalueita ja rakennuksia kunnioittavaa ihmisläheistä asumista.

Myös Uudenmaan muiden kuntalaisten kannattaa miettiä tarkkaan ketä äänestää. Sama kohtalo odottaa myös näitä kuntia jos tämä meno jatkuu.

Kannattaa myös huomioida se että kuntavaaleissa huomattavan monet ehdokkaat eri puolueista ilmoittavat haluavansa esimerkiksi säästää Malmin lentoaseman. Siis myös niistä puolueista jotka kannattivat Helsingin uutta yleiskaavaa. Jos joku näistä ehdokkaista pääsee valtuustoon onko äänestäjällä kuluttajansuojaa kun  itse puolue ei ole vastaavaa ilmoitusta antanut? Ja jos ehdokas pääsee valtuustoon niin kenelle menevät ns. ylimääräiset äänet? Kollegalle jolle on aivan sama tuhotaanko kenttä vai ei?

Tämä pätee myös rakentamiseen, viheralueiden säästämiseen ym ym. Nyt luvataan paljon äänten toivossa mutta minkä arvoisia nuo lupaukset ovat… jos haluaa säilyttää kauniin Helsingin tuleville polville ja sallia myös muiden kuin radanvarsikuntien kehittyä omaan tahtiinsa kannattaa antaa äänensä vain ja ainoastaan puolueille jotka ovat selkeästi irtisanoneet itsensä tästä viherutopiasta.

Helsinkiläisten kannattaa myös katsoa missä ehdokkaiden juuret ovat: joku pari vuotta sitten Helsinkiin muuttanut kunnallisvaaliehdokas ei mielestäni ymmärrä yhtään mitään Helsinkiläisten arjesta ja ongelmista. Täältä löytyy mm. 30.000 asukkaan kaupunginosa jossa ei ole edes terveyskeskusta puhumattakaan kirjastosta tms palveluista. Helsingin valtuustoon ei kaivata yhtään enempää maailmanparantajia, niitä täällä on jo tarpeeksi ihan omasta takaa.

 

Katso kenelle äänesi annat!

 

malmivaalit.fi

 

+9

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu