Kuka saisi kansalaisia pilkkaavat Helsingin viherutopistit kuriin?

Helsingin Kaupungin Ympäristölautakunta ja Kaupunkiympäristön toimiala ovat suuressa viisaudessaan päättäneet poistaa yhä enemmän autokaistoja käytöstä ja varata poistetut kaistat jalankulkijoiden käyttöön. Taustalla on koronaviruksen aiheuttama sosiaalisten välimatkojen  suositus. Ensi vaiheessa aiotaan puuttua Kaivopuiston ja Töölön ranta-alueiden katuihin mutta suunnitelmat eivät rajoitu näille alueille.

”Tarkoitus on, että ihmisillä olisi mahdollisuus ulkoilla turvallisesti ja riittävin välimatkoin, ja käyttää kaupunkitilaa ilman huolta siitä, että on liian täyttä” kertoo Helsingin Kaupungin kaupunkiympäristön toimialasta vastaava Apulaispormestari Anne Sinnemäki (vihreät). Sinnemäki on myös Ympäristölautakunnan puheenjohtaja.

HSL (Helsingin Seudun Liikenne, Helsingin Kaupungin omistama julkinen laitos joka vastaa joukkoliikenteestä Helsingin seudulla) on olemassaolonsa pahimmassa kriisissä koska joukkoliikenteen suosio ja käyttö ovat romahtaneet koronakriisin myötä. Kaikki jotka pystyvät kulkevat henkilöautolla.  Kukaan ei tahdo ehdoin tahdoin altistua koronalle joukkoliikennevälineissä.

Ylekin uutisoi tänä aamuna aiheesta jutussaan ”Tuleeko joukkoliikenteestä koronalinko pääkaupunkiseudulla? HSL vähentänyt vuoroja, bussiyhtiön mukaan pitäisi toimia päinvastoin”. Jutussa kysytään pystyyko HSL varmistamaan matkustajien turvallisuuden.

Joukkoliikenteen arvellaan olevan pitkään inhokki, vähintäinkin niin kauan kuin uusia koronatapauksia tulee ilmi ja korona pysyy otsikoissa. Ennusteiden mukaan korona saattaa jäädä jopa pysyväksi riesaksi jolloin siitä myös uutisoidaan kauaksi tulevaisuuteen.

Nyt viherutopistit osallistuvat koronan vastaiseen taisteluun kiihdyttämällä autokaistojen poistamista Helsingistä joka on jo muutenkin kärsinyt viherideologistien henkilöautovihamielisyydestä pahasti.  Syyt eivät kestä päivänvaloa koska Helsingin jalkakäytävät ovat melko reippaan levyisiä lähes kaikkialla kaupungissa. Vihreä ideologia vie Helsinkiä, kaupunkiin ei tulla yksityisautolla. Piste.

Näin halveksitaan kansalaisia ja huolta tarttuvan taudin vaaroista sekä itse taudin vastaista taistelua. Eikö nyt kukaan saa näitä kiusaajia kuriin?

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu