Mitä nyt, viherutopian pakkosyöttäjät?

Kuten tiedämme, Helsingin Kaupungin kaupunkiympäristön toimiala on viherutopistien valtakuntaa joka ohjaa myös ympäristölautakuntaa. Vihreiden Anni Sinnemäki on sekä kaupunkiympäristön toimialasta vastaava Apulaispormestari että ympäristölautakunnan puheenjohtaja.

Viherutopistien tavoite on tehdä Helsingistä yksityisautoton kaupunki jossa kuljetaan joko julkisilla liikennenvälineillä, pyöräillään tai kuljetaan jalan.  Kaupunkiympäristön laatima katastrofaalinen Helsingin uusi yleiskaava joka valitettavasti hyväksyttiin v.2016 avasi pandoran lippaan: MAL2019 suunnitelma, joka on parhaillaan lausuntokierroksella, ulottaa saman viherutopian myös Helsingin lähikuntiin. Uusimaa-kaava 2050 puolestaan tuo saman viherutopian koko maakunnan alueelle. Sekä MAL2019 että Uusimaa-kaava 2050 ovat lähtöisin samasta sylttytehtaasta ja ne molemmat seuraavat Helsingin uuden yleiskaavan suuntaviivoja: pois pahat yksityisautot ja tilalle massiivisia raideinvestointeja ja polkupyöräilyä. Bussiliikennekin on näissä kaavailuissa väistyvä kulkumuoto.

Nykyinen pandemia on tehnyt yksityisautoilusta ennennäkemättömän suosittua: oma auto suojaa liikkuessa parhaiten tartunnoilta. Myös pandemian jälkeen julkinen liikenne tulee olemaan inhokki koska virusta ei saada hävitettyä kokonaan. Rokote on ainoa joka antaisi suojaa jos sellainen joskus saadaan aikaiseksi – mitä ei ehkä tapahdu.

Ruotsissa, Kiinassa ja ylipäätään kaikkialla tapahtuu nyt samaa: joukkoliikennevälineitä hyljeksitään ja kaikki joilla on oma auto kulkevat niillä. Tämän trendin uskotaan jäävän pysyväksi.

Helsingissä on jo aloitettu helkilöautoilun radikaaliin vähentämiseen tähtäävät rakennustyöt. Katuja kavennetaan, muutetaan yksityisautottomiksi, pysäköintipaikkoja vähennetään tai pysäköinti kielletään kokonaan, Kokonaisia uusia kaupunginosia rakennetaan joihin ei tule yhtään asukaspysäköintipaikkoja.

Nyt näyttäisi siltä että utopistit tekevät kohta autiota kaupunkia jonne kukaan ei halua tulla – ei ainakaan julkisilla kulkuneuvoilla.

Helsinki on jo ehkä menetetty tapaus elleivät asukkaat herää seuraavissa kuntavaaleissa.  Lähikuntien ja koko maakunnan päättäjien tulisi suhtautua hyvin kriittisesti sekä MAL2019 -suunnitelmaan että Uusimaa-kaava 2050:n jotka molemmat ovat lausuntokierroksella.

Lisää aiheesta:

https://www.is.fi/autot/art-2000006497172.html

Suosittelen myös Mikko Paunion kirjoja aiheesta Vihreä valhe.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu