Ihmisoikeusongelma ratkaistu kahdella liikennemerkillä

Laitan tämän nyt ihan lyhyesti.

Hallitus on todennut sen tosiasian, että perustuslain nojalla ei voi estää kansalaisia lähtemästä maasta tai tulemasta maahan.

Aivan tarkalleen tosi.

Tämä ei tarkoita, että kaikki lentoliikenne pitäisi avata kuljettamaan hiihtoturisteja ympäri maailmaa.

Se ei myöskään tarkoita, että laivamatkustusliikennettä ei voisi rajoittaa millään tavalla.

No niin, jokainen Suomen kansalainen (tai maassa oleskeleva) saa aivan vapaasti poistua maasta ja (kansalainen) myös tulla maahan. Lentäen, jos henkilöllä on siivet. Vesiteitse, jos osaa uida tai omalla kansainväliseen meriliikenteeseen rekisteröidyllä veneellä (rekisteröimätön voidaan takavarikoida). Tai viimeistään kävellen, hiihtäen tai luistellen. Aivan vapaasti.

Rajanylityspisteille voidaan siten vaivatta laittaa esim. ajokielto henkilöajoneuvoilla tai vastaavaa. Semmoinen ”ajoneuvolla ajo kielletty”, sellainen punakeltainen pyöreä kyltti, tai vaikkapa ”kielletty ajosuunta” niin koskee sitten myös polkupyöriä ja sähköpotkulautoja. Niitä tarvitaan kaksi, jotka osoittavat vastakkaisiin suuntiin. Saa siis kävellä (tosin ei välttämättä tietä pitkin), uida, hiihtää tai lentää omilla siivillä. Kiusa se on pienikin kiusa. Taitaisi vähentää suosiota.

Haaparannan silta 1. kesäkuuta 2020.

Ihmisoikeudet ratkaistu. Helppoa, eikö? Seuraava ongelma, kiitos.

Viimeiseksi tartuttajaryhmäksi jäisivät ne, joiden keskeisin ihmisoikeus on hoippua baarireissuille Haaparantaan, mutta eiköhän heidänkin kohdallaan jotain keksitä. No sinällään kävelykin yleistä tietä pitkin voidaan kieltää, mutta toisaalta nyt olisi hyvä hetki aloittaa sillalla perusparannustyöt.

(Vähän ehkä ongelma on, että vastaavia menetelmiä noudatetaan jo entuudestaan varsin monilla Suomen viranomaistahoilla.)

magi

Kirjoittajasta sanottua: "Grönroos edustaa turmiota puhtaimmillaan, ja kun hän avaa suunsa, sieltä pilkistää limainen ja myrkyllinen käärme." Kirjoittaja on turkulainen tietotekniikka-asiantuntija ja tieteen ja filosofian harrastaja, FM.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu