Julkinen uhkaileminen on sittenkin sallittua !

Me puolustamme lakolla omia asemiamme, tiivistivät lakkovahdit lakon syyt. Miehet eivät halunneet kommentoida asiaa omilla nimillään.

Tänä aamuna osui ensimmäisenä silmiini lehtijuttu jossa ammattiyhsityspäällikkö uhkaili työtään hoitavia työntekijöitä ikuisilla hankaluuksilla ja työnantajia monilla toimenpiteillä.

Konkreettisina keinoina Teollisuusliiton puutuotesektorin johtaja Jyrki Alapartanen nostaa esiin muun muassa yritysten saarrot.      – Voimme halutessamme käyttää osto- ja hakusaartoja ja myös muita tukitoimia  – meillä riittää keinoja yritystoiminnan hankaloittamiseen.

Ikävistä some-haukuista on saanut osansa myös Versowoodin linjatyöntekijänä palkkihöylällä työskentelevä 23-vuotias Ida Seppälä, jota on uhkailtu ja solvattu, koska hän ei suostu osallistumaan Teollisuusliiton lakkoon. Seppälä ihmettelee etenkin ay-väen aktiivien kovaa tyyliä, sillä hänen mukaansa työntekijöillä pitäisi nyky-Suomessa olla oikeus omiin mielipiteisiin.  Pidetään vahvasti oma näkemys, eikä suostuta hyväksymään, että muillakin on näkökulmia, jotka perustuvat faktoihin, vaikka poikkeavat liiton näkemyksestä.Itse en esimerkiksi pysty luottamaan Teollisuusliitosta saamaani informaatioon siitä, että työnantaja yrittäisi laskea palkkoja 20 prosenttia, Seppälä sanoo.

Lähinnä tässä ihmetyttää että ihmisten julkinen uhkailu on sittenkin sallittua Suomessa josta työpaikkakiusaaminen piti olla kaikkien yhteinen inhokki.   Vai onko niin että säännöt ei olkaan kaikille samanlaiset?

Omatoimiseen ajatteluun pystyviä ja työstä elantonsa haluavia nuoria ja vanhempiakin on silti olemassa.  Heitä ei pelota ay-satraappien uhkailu vaikka tietävätkin ettei Suomen oikeusjärjestelmä ulotu heitä suojaamaan.  Hatunnosto näille työnsankareille.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu