Marinin hallitus satsaa työttömän kivitykseen.

 

Vaikka viime hallituksen aktiivimalli ei kelvannutkaan nykyiselle viherkommunistiselle koalitiolle niin silti he ovat tekemässä Aktiivimalli 2:sta ja vielä niin että jos työtön ei täytä kriteereitä hän menettää työttömyysturvansa kokonaan 30:ksi tai 60:ksi päiväksi.  Tuommoinen olisi viime hallituskaudella johtanut SDP-johtoiseen lakkoaaltoon koko liittokentässä ja koneet olisivat seisoneet viikkotolkulla.

 

”Velvoitteiden laiminlyönnistä lankeaisi 30 tai 60 päivän karenssi, jonka ajaksi työttömyysetuuden maksaminen keskeytettäisiin. Karenssin pituus riippuisi rikkeen vakavuudesta.”

Sak– ” Ellei noudata työnhakusuunnitelmaa, pitää ensin antaa varoitus ja vasta sitten siirtyä asteittain koveneviin seurauksiin, Eloranta esittää.”

 

Tämähän se taitaa olla  sellainen lempeä kohtelu jota edellisen opposition vihervasemmisto vaati kurkku suorana huutaen kun silloinen hallitus pudotti vastaavassa tilanteessa päivärahoja muutamalla eurolla.

 

Uudessa Aktiivi 2:ssa työttömän velvoitteet ovat suurin piirtein samat kuin Aktiivi 1:ssäkin ja mitä ne oikeastaan voivat muuta ollakaan kuin että velvoitetaan työtä hakemaan.  Seuraamukset ovat kuitenkin varsin rajut tässä kakkosessa kun etuuden maksu keskeytetään kokonaan kuukaudeksi tai kahdeksi.

Sipilän hallituskaudella saatiin toistasataatuhatta uutta työpaikkaa arvioi Etla, siitä kaikki ei ollut pelkästään hallituksen hyvyyttä mutta suurin osa oli oikeitten hallitustointen aikaansaannosta.

Nyt on uusi hallitus ja uudet tarpeet mutta pelkällä päänsilityksellä ei hommia pystytä sosialismissakaan hoitamaan vaan tarvitaan ihan oikeita tekoja.

ETTEKÖ TE HÄPEÄ !

 

Hallitus suunnittelee ”aktiivimalli kakkosta” – rikkeestä voisi menettää työttömyysturvan kuukaudeksi.

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/ded0f6e9-5fe1-4c42-95c1-d53572bd9fcb

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu