Onhan se tietysti ikävää mutta…………..

Jos ajatellaan että koko maakunnan tai pahimmassa tapauksessa koko valtion talous perustuu erilaisiin huuhaajuttuihin kuten  matkailu, juottolat, kännykkäpelit ,urheilu yms. niin ei kai se ole kenellekään yllätys että  viimein tulee sellainen myrsky joka kaataa koko korttitalon.

Jos mitään elämää ylläpitävää tuotetta ei tehdä vaan ainoastaan jonkinlaisia mukavan olon ylläpitämistä vahvistavia mielikuvatarvikkeita niin tulos on siinä että näittenkin tarve loppuu.  Tuollaisten höpöhöpötuotteiden tarve loppuu heti kun ihmisen maha luulee että kaula on poikki kun leipää ei tulekaan.  Leivän puuttuessa huomataan että ei olekaan tärkeää minkäväriset kynnet kenelläkin on tai onko kännykkä viimeistä huutoa tai mennäänkö taas lomaselle Teneriffalle.  Leivällä tarkoitan tässä yhteydessä toimeentuloa.

Tärkeää olisi ohjailla talouselämää ja teollisuutta siihen suuntaan että perustarpeitten tuotanto olisi voimissaan eikä nuo leikkiammatit  olisi liian voimakkaasti vallassa.    Suomessakin ja muualla vielä enemmän on jo monta kymmentä vuotta halveksittu kaikkea ruoantuotantoon ja luonnon tehokkaaseen hoitoon tähtääviä yrityksiä ja ammattialoja.    Kun korona runtelee ihmisiä ja laittaa tarpeet tärkeysjärjestykseen on ihan luonnollista että tarpeettomat rönsyt karsiutuvat pois.   Onhan se tietysti ikävää mutta yllätyshän se ei voi olla.

Nykyhallituksen toimenpiteet johtavat aina vain synkempään lopputulokseen kun varmistuksia ei huomioida missään vaan aina enemmän ollaan ”ilmassa” ja haihatellaan.    Velaksi syöminen on yksi hullutuksen muoto joka ei kertakaikkiaan voi jatkua ikuisesti vaan maksun aika tulee, siitä voimme olla varmoja, jos ei meidän aikanamme niin meidän aikamme jälkeen.

Joskus toivoo että ihmiset ymmärtäisivät asioita muutenkin kuin kantapään kautta.

61 prosenttia Lapin matkailuelinkeinon liiton ja Lapin kauppakamarin kyselyyn vastanneesta 180 matkailuyrityksestä pelkää, etteivät eivät ole enää olemassa vuoden kuluttua……

Eli nelisenkymmentä prosenttia nykyisestä on se määrä joka pystyy oikeasti elämään matkailusta ja ajanvietteestä.    Loppujen täytyisi keksiä jokin perustuotantoon tukeutuva ammatti.

Mia Vasaralla ei ole nytkään yhtään asiakasta – yrittäjä säästää kaikessa

Yli puolet konkurssiuhan alla

”Suuri osa lappilaisista matkailuyrittäjistä on Mia Vasaran tavoin huolissaan. , mikäli nykyisenkaltaiset matkustusrajoitukset jatkuvat tai niitä tiukennetaan.

– Nämä yritykset ovat kaikenlaisia ja kaikenkokoisia. Mukana on esimerkiksi Rovaniemeltä paljon ohjelmapalveluyrityksiä ja ravintoloita, sanoo Lapin kauppakamarin toimitusjohtaja Timo Rautajoki.

– Ensimmäisenä suurissa vaikeuksissa ovat tietysti ne yritykset, jotka ovat tehneet suuria investointeja, Rautajoki jatkaa.”

 

Niimpä !

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu