Uutta tukea15 000 000 €/ tuulivoimala, vaikka Pekkarisen tuet pikkuhiljaa loppuukin.
(YLE 15.2.)”Suomen Hyötytuulelle on myönnetty 30 miljoonan euron investointituki merituulivoimaloiden rakentamiseen Porin Tahkoluotoon.
Investointihankkeessa toteutettaisiin kaksi merituulivoimalaa, jotka sijaitsisivat syvemmällä vesialueella kuin Suomen merialueille aiemmin rakennetut merituulivoimalat.”
Tuulivoimatuet piti olla taaksejäänyttä elämää kunhan saataisiin Pekkarisen järjestämät satoihin miljooniin nousevat tuet maksettua. Nyt huomaamma että pönkittäminen jatkuu ja myllyt kaatuu ilman tukevia pönkkiä.
Mikä on totuus tässä asiassa?
Jos totuus jotenkin kiinnostaa yllytän katsomaan videon joka aukeaa tästä linkistä. Huomautan että totuutta ei siinäkään esitetä, ainoastaan esitetään miten totuutena voidaan kertoa mitä halutaan. Kierretään haitat ja kerrotaan vain parhaat puolet.
En ole tuulivoimaa vastaan mutta pakko siinä on jotain hapanta olla kun kenelläkään asianosaisella ei ole vastauksia selviin kysymyksiin eikä keskustelua haluta kuin ainoastaan hyvistä puolista koko asiassa.
Monesti asiat tuppaavat olemaan sitä mitä halutaa peitellä.
Ilmoita asiaton viesti
Samalta haisi aikoinaan, kun meitä EU:Un valmisteltiin. Pelkkää ihanuutta oli tiedossa!
Ilmoita asiaton viesti
Paljon mätää siinä on. Ja siinä että luontoa peitetään satoja hehtaareita kiinalaisella ongelmajätteellä jota aurinkovoimaksi kutsutaan. Johan se että vihervasemmisto kannattaa näitä, osoittaa sen että rahat pois tyhmiltä vedätys on käynnissä.
Ilmoita asiaton viesti
Rakennusten kattojen vuoraamista aurinkopaneeleilla en kyllä osaa paheksua. Jostainhan se energia pitää ottaa ja auringosta sitä tulee. Paneelien hinta ja tekninen kestävyys täytyy vain saada sellaiseksi että niitä voidaan käyttää tehokkaasti myös täällä pohjolassa. Noissa ollaankin viime aikoina otettu pitkiä harppauksia oikeaan suuntaan. Valoahan meillä kuitenkin on melko hyvin vaikka maailmalle annetaankin kuvaa jossa täällä on aina pimeätä. Siinä olen kanssasi samaa mieltä että vasemmisto ajaa mainitsemaasi vedätystä vaikka nimenomaan toisin väittävät.
Ilmoita asiaton viesti
Tuulivoimaloiden rakentamisen tukeminen on verovarojen viskomista tuuleen.
Tuulivoimaloiden rakennuskustannuksien kuoletusaika tuotetulla sähköllä on 30-40 vuotta, mutta sinä aikana niitä on korjattava ja uudistettava monen monta kertaa.
Tyynellä seisovat muistomerkkeinä.
”Yksi tuulivoimayhtiö on saanut tukia 283 miljoonaa euroa – tuulivoimaa tuettu yhteensä lähes 1,5 miljardilla”
https://www.is.fi/politiikka/art-2000008616898.html
Ilmoita asiaton viesti
Miksi meille valtiovallan toimesta valehdellaan että tuulivoima on tukematonta eli markkinaehtoista energiaa???
Ilmoita asiaton viesti
Jostain kumman syystä Taalerin ja Ålansbankenin tuulivoimarahastot näyttivät viime vuodelta 15% tuotot sijoitetulle pääomalle.
Merituulivoima on tunnetusti huomattavasti maatuulivoimaa kalliimpaa rakentaa, mutta suuntaus näyttää maailmalla olevan siihen suuntaan. Liekö joku kokenut maalle rakennetut tuulivoimalat maisema- ja meluhaitoiksi?
Toivottavasti Tahkoluodon merituulivoimaloissa pilotoidaan kotimaista Enersensen tuulivoimalauttateknologiaa. Sehän on Porista (Technip Offshorelta) lähtöisin. Siitä voisi syntyä merkittävä vientituote.
Ilmoita asiaton viesti
Paljonkos taalerin myllyt tahkoo veronmaksajien kukkarosta tariffia? Ja olisiko koko taaleria olemassa ilman järjetöntä tukipäätöstä?
Ilmoita asiaton viesti
Tariffitukeen oikeutetut vanhat rahastot ovat luonnollisesti nauttineet alkuaikoinaan tariffitukea. Viime vuonna tariffitukea ei taidettu myöntää näillekään.
On sinänsä hyvä kysymys, paljonko Suomessa olisi nyt tuulivoimaa, jos tariffitukea ei olisi aikanaan säädetty. Luultavasti nykyistä vähemmän ja joutuisimme maksamaan sähköstä yhtä paljon kuin enemmän fossiiliseen sähköön tukeutuvat maat.
Nythän sähkö on tällä hetkellä Suomessa ja Ruotsissa (eteläisintä osaa lukuunottamatta) varsin halpaa, noin 80% halvempaa kuin Manner-Euroopassa. Nyt 45% sähköstä tuotetaan tuulivoimalla. Iltapäivällä tai huomenna tilanne voi olla jo toinen.
Mistä muuten tietää, että on navakka tuuli? Siitä, ettei tällä alustalla ole etusivulla yhtään kirjoitusta, jossa kerrotaan miten vähän tuulivoima tuottaa.
https://www.nordpoolgroup.com/en/maps/#/nordic
https://www.fingrid.fi/online
Ilmoita asiaton viesti
”On sinänsä hyvä kysymys, paljonko Suomessa olisi nyt tuulivoimaa, jos tariffitukea ei olisi aikanaan säädetty. Luultavasti nykyistä vähemmän ja joutuisimme maksamaan sähköstä yhtä paljon kuin enemmän fossiiliseen sähköön tukeutuvat maat. ”
Pystyitkö kirjoittamaan ton nauramatta? Vuonna 2020 tuulivoiman suurmaat Saksa ja Tanska olivat sähkön hinnassa ylivoimaisia ykkösiä.
Ilmoita asiaton viesti
Vuonna 2020 fossiilisten polttoaineiden hinnat olivat pohjissa koronan vuoksi. Viime vuonna kaasun hinta SEITSEMÄNKERTAISTUI ja hiilenkin hinta moninkertaistui. No hieman tasaantumista on jo nähty.
Kirjoitan tästä erillisen blogin tänään myöhemmin, kun Fortumin vuositulosraportissa oli aika hyvä slaidi lainattavaksi.
Ilmoita asiaton viesti
Seliseli, myös ennen koronaa Saksa ja Tanska oli ykkösiä hinnassa.
https://ec.europa.eu/eurostat/statistics-explained/index.php?title=File:Electricity_prices,_second_half_of_year,_2014-2016_(EUR_per_kWh)_YB17.png
Ilmoita asiaton viesti
Jaa. Ehkä myös 1920-luvulla, kuka tietää.
Nyt kuitenkin fossiilisten polttoaineiden hinnat ovat edelleen koholla. Huomaat sen ehkä myös bensapumpulla.
Ilmoita asiaton viesti
Älä tee ittestäs ihan pelleä vaan myönnä rohkeasti että puhut paskaa.
Pumppuhinta on mitä on mutta raakaööli on todella halpaa nyt.
https://fi.investing.com/commodities/crude-oil
Ilmoita asiaton viesti
Niinku millä aikavälillä? Jos nyt laajennat tuossa omassa linkissäsi tarkastelun vaikka viiteen vuoteen, huomaat raakaöljyn olevan aika kallista.
Viiden vuoden aikajänteellä hinta oli kalliimmillaan 113 USD (04/2022) ja halvimmillaan 19 USD (04/2022). Nykyinen 78,25 USD on edelleen paljon viiden vuoden keskiarvoa kalliimpi.
Ja minähän jo kerroin tuossa ylempänä keskustelussa, että pahin piikki on hälvennyt. Ja että kirjoitan tuosta vielä bloginkin tänään, kunhan kerkeen.
Ilmoita asiaton viesti
Sinä väitin että NYT raakaöljy on kallista ja ovelasti siirsit huomion pois siitä että tuulivoimavaltaisissa maissa sähkö on kaikkein kalleinta.
Perus tuulivoimalobbari joka päästelee ihan pehmosia.
Ilmoita asiaton viesti
Raakaöljy on nyt edelleen kallista. Ei tosin niin kallista kuin huhtikuussa 2022 mutta kolme kertaa sen hintaista kuin huhtikuussa 2020.
Etkö ihan oikeasti osaa lukea hintagraafia?
Ilmoita asiaton viesti
On päivänselvää,että tuulituotanto laskee sähkön hintaa.
Ei esim.tänäänkään sähkön hinta ole siksi halpaa,että OL3;nen voi joskus tulevaisuudessa tuottaakin sähköä.
Ilmoita asiaton viesti
Herra päivänselvä sitten kertoo että miksi Saksassa ja Tanskassa sähkö on kalleinta.
Ilmoita asiaton viesti
Kas kun ei ole alettu tukemaan valtion rahoilla maailman suurinta enkelikelloa Suomeen, kyllä sekin pyörisi hetken kesäkuumalla jos siivet olisi tarpeeksi pitkät ja tuottaisi toimiessaan halpaa sähköä.
Tuulituotanto voi hyvinkin tuottaa halpaa sähköä jos laitokset rakennetaan suurelta osin valtion rahoilla ja kerman kuorii sitten myllyjen omistajat. Tuossa aloituksen videossa kävi selväksi että jopa jälkien siivoaminen ja betonimurikan raivaaminen jätetään maanomistajan kontolle.
Ilmoita asiaton viesti
https://valtioneuvosto.fi/-//1410877/neljalletoista-puhtaan-energian-rrf-hankkeelle-investointitukea-yhteensa-liki-109-miljoonaa-euroa
Onhan noita tukikohteita. Onneksi maksajakin on jo tiedossa.
Ilmoita asiaton viesti
”elpymis- ja palautumissuunnitelman mukaiselle puhtaan energian hankkeelle”
EU maksaa nämä tässä vaiheessa, mutta lasku tulee myöhemmin perässä. On tietysti hyvä, että tukivälineestä jotakin tulee Suomeen.
Ilmoita asiaton viesti
Niinhän se lasku tulee kuten kaikista muistakin EU-”tuista”, kun olemme nettomaksajia. Mitä EU:lta tulee, takaisin maksetaan korkoineen.
Ilmoita asiaton viesti
Onhan se ”korko” kohtuullinen, saadaan takaisin 3x vähemmän mitä annetaan.
Ilmoita asiaton viesti
Ne ovat sitten vielä ihan oma lukunsa ne ”kertaluontoiset”.
Ilmoita asiaton viesti
Oleellista tässä on se että meille on jo useampi vuosi syötetty totuutena että tuulivoima toimii ilman valtion tukia eli markkinaehtoisesti. Nyt näyttää kuitenkin pahasti siltä että tuulivoimaa ei saada kannattavaksi muutoin kuin verorahoilla, silloinhan se kyllä hyvin tuottaa kuten tuossa ylempänä joku jo kirjoittikin.
Ilmoita asiaton viesti
”Euroopan unionin tavoitteet merituulivoiman lisäämisessä ovat kovat. Jotta EU onnistuisi tavoitteessaan merituulivoiman kokonaismäärän nostamisessa nykyisestä 12 gigawatista 300 gigawattiin vuoteen 2050 mennessä, vaaditaan noin 800 miljardin investoinnit.”
https://enersense.fi/ajankohtaista/valmiina-merituulivoiman-kasvuun/
Ilmoita asiaton viesti
Kiina suunnittelee rakentavansa ensi vuonna tuon verran uutta hiilivoimaa. Ja se tuottaa 24/7 365 päivää vuodessa. bye bye teollisuustuotanto! No jäähän meille tänne mahtavat virastot, kaikki sinne vaan töihin suunnittelemaan vaikka niitä mainittuja enkelikelloja. Siinä voisi olla tuulivoimaakin tehottomampi energiantuotantomuoto, varmaan saisi isot tuet!
Ilmoita asiaton viesti
Tuolla hankkeesta tarkemmin: https://hyotytuuli.fi/suomen-hyotytuulen-tahkoluodon-merituulivoiman-demonstraatiohankkeelle-temlta-30-000-000-euron-tuki/
Nyrkkisäännön mukaan maatuulivoimala maksaa 1M€/MW. Nyt tuo hanke saa saman verran tukea syvemmälle merelle.
Kyseessä on kertaluontoinen investointiavustus – ei siis pekkarointia, jolla tuetaan sähkön tuotantoa/kWh.
Ilmoita asiaton viesti
Se on rahaa jonka tuulivoimayhtiö saa käyttöönsä ja siten saa vastaavan voiton kun voimala alkaa tuottamaan. Ei ole pekkarointia vaan on lintilöintiä mutta yhteistä niillä on se että sinä maksat ja tuulivoimayhtiö pitää voitot.
Ilmoita asiaton viesti
Martikainen tuskin juurikaan maksaa valtionveroa.
Mistä siis hätä?
Ilmoita asiaton viesti
Olipas taas typerä kommentti mutta sulta ei muita tulekkaan. Kerro muuten miten pystyy välttämään veron maksun valtiolle?
Ilmoita asiaton viesti
30% joka kalikasta jonka myyn. Ensi vuonna enemmän.
Ilmoita asiaton viesti
Jokainen joka ostaa kauppapaikasta jotain maksaa valtiolle veroa, liikevaihtoveroa.
Paljonko bensan/dieselin hinnassa olikaan veroa? Ja kenelle se vero menee?
Ilmoita asiaton viesti
Siellähän pyörii jo yksi demonstraatiohanke. Kuinka monta niitä pitääkään pystyttää?
Ilmoita asiaton viesti
Tuulivoimaa 1M€/MW ?
Kyselin tätä jo helmikuussa täällä saamatta vastausta : https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/mattihytola/kannattaako-tuulivoima-ihan-oikeasti-ilman-tukia/#comment-3829224
”Tuulivoiman hinta 1M€/MW ??
Pikaisella googlaamisella:
https://www.iltalehti.fi/talous/a/bc317d31-b4f6-40ba-8eec-8bed52c2648f
”OX2:n Suomen maajohtaja Teemu Loikkanen sanoo kuitenkin Iltalehdelle, että tällä hetkellä 1 megawatin hinta tuulivoimalahankkeissa Suomessa on 1,5–2,0 miljoonaa euroa,”
https://tuulivoimayhdistys.fi/tietoa-tuulivoimasta-2/tietoa-tuulivoimasta/taloudellisuus/investoinnit
”Maatuulivoimalan investointikustannuksen voi karkeasti laskea olevan noin 1,2 – 1,5 miljoonaa euroa / MW.”
https://www.tekniikkatalous.fi/uutiset/siikajoelle-nousee-38-voimalan-ja-330-miljoonan-euron-tuulipuisto-kokonaisteho-243mw/ee2be712-6299-4fe6-b1b1-60a69ac4ea10
1,36M€/MW ”
Ilmoita asiaton viesti
Tuulivoimaa tarvitaan vedyn tuottamiseen.
Paljonko kilosta vetyä saa euroja jne ?
Ilmoita asiaton viesti
Mielummin synteettisten polttoaineiden (bensiini/diesel) tuottamiseen.
Ihmiset voivat jatkaa ajoaan bensa/diesel autoillaan. Sähköverkkoa ei tarvitse vahvistaa, latausjärjestelmiä rakentaa; ja uutta mikä parasta fossiilista hiilidioksia ei tuoteta ilmakehään, mistä viheriäiset tykkää …
Tietysti Teslalla ja Saksassa (BMW) eivät tykkää synteettisestä polttoaineesta, heh.
Ilmoita asiaton viesti
Poliitikot ovat löytäneet tuulivoiman. IL 2015: Mauri Pekkarisen (kepu) vävyn firma sai 50 000 euron osingon appiukon johdolla tehdyn tukijärjestelmän ansiosta.
Tuulivoltti Oy teki vuoden 2020 lopulla 2 kk:n kattavan tilinpäätöksen. Tällä tilikaudella yhtiö teki 19 4760€ liikevaihdolla voittoa 73,2 milj. €:a. Mielenkiintoa firmaan ja varsinkin sen emoyhtiöön St1:een lisää se, että St1:n hallituksessa istuu Maria Ohisalon (vihreä) puoliso Miika Johansson.
V2021 keväällä Johansson palkkasi firmaan Ohisalon erityisavustaja Ville Hulkkosen (vihreä). Hulkkosen tehtävä on luonnollisesti lobata tuulivoimaa ja saada valtio eli veronmaksajat maksumieheksi. Vihreiden kannattajakuntaa ei tällainen kiinnosta. Eivät he edes tällaista ymmärrä.
Ilmoita asiaton viesti