Vapaudesta ja vastuusta !

Joitakin vuosia sitten oli kova polemiikki sananvapaudesta ja siihen liittyvästä vastuusta.  Silloin ymmärrettiin joukolla että puheistaan joutuu ja pitääkin joutua vastuuseen kun niistä saattaa lähimmäinen henkisesti järkyttyä ja sairastua.  Vieläkin silloin tällöin paremmat ihmiset nostavat asian esiin ja syyttävät osaamattomia vääristä sanoista ja vaativat milloin minkäkinlaisia seuraamuksia.    Valtakunnansyyttäjää myöten on osoitettu kiinnostusta jopa Raamatun tekstien sopivuudesta ihmiskeskusteluun.   No, nykyisin se on arkipäivää ja tuhmemmat ovat oppineet enimmiltään pitämään turpansa kiinni ja puristelevat nyrkkiä taskussaan.

Heidän paineensa ei ketään kiinnosta.

Sitten tuli korona.

Jälleen ollaan tärkeitten asioiden äärellä, ehkäpä vielä tärkeämpien kuin rumat sanat ovat.  Yhteiskunta on järjestänyt ilmaiset rokotukset koronatautia vastaan, tilaisuuksia rokottautumiseen on tuotettu vaivaa ja verovaroja säästämättä.   Kukaan silmäätekevä ei  kuitenkaan puhu rokottamattomien vastuusta lähimmäisiään kohtaan,   vaikka käytännössä tauti iskee täydellä tehollaan vain rokottamattomiin.     Ei vaadita vastuuta tekemisistään, tässä tapauksessa tekemättä jättämisestä.    Kohderyhmä on nytkin melko tarkoin tiedossa ja helposti löydettävissä päivittäin,  siihen pitäisi opetustoimintaa nyt kohdistaa mutta se ei  jostain syystä onnistukaan, nythän on kysymys vain toisten hengestä.  Siinä nämä paremmat ja viisaammat ihmiset ovat oikeassa että kun henki lähtee niin ei se loppujen lopuksi ole väliä mikä sen on aiheuttanut.

Jos kansalainen tekee tietoisen päätöksen jättäytyä järjestetyistä koronarokotuksista eli valitsee rokottamattomuuden niin hänelle tulisi tehdä selväksi että se on valinta jolla on seurauksia.    Voisi vaikka  jättää yhteiskunnan avustukset maksamatta siksi aikaa että todellisuus alkaa selkeytymään.  Jos yhteiskunnan tuet tässä yksittäisessä kulkutautitapauksessa sidottaisiin rokottautumiseen niin uskon että monen kohdalla huomattaisiin kohonnutta mielenkiintoa.  Se olisi valinnanvapautta tosielämässä eikä vain sanojen kanssa saivartelua.

Lääkintöneuvos Pälve kertoo, että hänen ydinviestinsä koski sitä, pitäisikö ihmisen kantaa enemmän vastuuta omista päätöksistään, vai onko vastuun kanto vain yhteiskunnan asia.  Mielipide asiaan tuli täysin selväksi vaikka olikin saanut luultavimmin ohjausta uusista sanavalinnoistaan.

Hallitus on olemassa sitä varten että se tekee lakeja yhteiskunnan tarpeisiin joten lakiesteitä tässä ei pitäisi olla.

Muuten olen sitä mieltä että ihmisillä pitää olla suuri valinnanvapaus  kaikissa inhimillisissä asioissa mutta vapauteen liittyy aina vastuu, myös näissä vyysillisissä asioissa eikä vain mielensä pahoittamisessa.

Marin kertoo  olevansa huolissaan epidemian leviämisestä rokottamattomien keskuudessa.  Marin on huolissaan milloin mistäkin mutta tekoja asioiden hallintaan ei vain meinaa tulla.

Olemme päätyneet sellaisten maiden joukkoon, joissa epidemia ei ole hallinnassa. Näitä maita oli listauksessa seitsemän. Alapuolella olivat enää kaikkein pahimman tautitilanteen maat, kuten Baltian maat. ”

Huomenna on Pyhäinmiestenpäivä, vaimo lähti jo hautuumaalle;  tulee kyllä illaksi kotiin.

0

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu