Viisikko tukalassa kiipelissä !

Alkuvuodesta  oli kaikilla aloilla positiiviset tunnelmat ja työpaikkoja tuntui riittävän kaikille halukkaille jos venymiskykyä ja halua asumispaikan suhteen olisi ollut riittävästi.  Hallitus oli pitkäjänteisen työn tuloksena saanut aikaan positiivisen pöhinän ja tuntui  että elämä voi vielä suomalaisiakin suosia kun  tilauksia tuli kotimaasta ja ulkomailta.  Sipilää ja hänen hallitustaan moitittiin kovakouraisesta ja sydämettömästä toiminnasta mutta tulevaisuus näytti kirkkaalta ja melko mukavaltakin.  Työpaikkoja oli saatu mahdollistettua kuitenkin melko paljon vaikka monet olivat sitäkin mieltä ettei uusia työmahdollisuuksia ollut niin paljon kuin hallitus väitti.  Rakennettiin uusia taloja enemmän kuin ”koskaan”, tilauskirjat pullisteli ja rautakourat teki töitä peräsuoli pitkällä.  Metsäkoneet lauloi kolmessa vuorossa ja sellua syntyi ja meni kaupaksi.

 

No, sitten tuli vaalit ja valittiin uusi eduskunta.

 

Nyt luemme päivittäin sopeutuksista ja lomautuksista jopa väliaikaisista pysäytyksistä , isommissa yrityksissä järjestetään yt-neuvotteluja solkenaan puhumattakaan pienistä pajoista joissa kyllä tarkkaan harkitaan ”onko meitä kaksi vai kolme” kun näyttäis että kohta pärjätään yhdelläkin.

https://yle.fi/uutiset/3-11002761

 

Muutos on ollut melkoinen ja nopea ja se johtuu  sosialistihallituksen täydellisestä kokovartalokipsistä ja kykenemättömyydestä toimia silloin kun toimia tarvitaan.   Keskusta vaihtoi Sipilän pois kannatuksen hiipumisen takia mutta Sipilän kokemusta tarvittaisiin nyt hallituksessa.

  1. Suomen sahatavaran vientimäärä nousee tänä vuonna hienoisesti hyvän alkuvuoden ansiosta, mutta vuoden toisella puoliskolla tuotantoa on Suomessa rajoitettu Keski-Euroopan ja Pohjois-Afrikan ylitarjonnan takia.
  2. Tuotannon rajoitusten ja varastojen purkautumisen takia PTT odottaa sahatavaran tuotantomäärän supistuvan tänä vuonna kaksi prosenttia ja ensi vuonna vielä enemmän.

Noillekin pitäisi jotain parannuskeinoja keksiä mutta tältä hallitukselta ei kannata isoja odotella.

HALLITUS ON VAIHTUNUT LUPAUSTEN HALLITUKSEKSI EIKÄ TEKOJEN HALLITUKSESTA OLE TIETOAKAAN. TYÖTÄ VAILLA OLEVILLE PETATAAN VAIN PITKÄLLISTÄ KOTONA OLOA JOS VELKARAHAT RIITTÄÄ.

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu