15 neliömetrin kesäterassipaikka Helsingin kantakaupungista 30 euron kuukausivuokralla

Helsingin kaupunki tarjoaa kantakaupungin asukkaille asukaspysäköintitunnuksen 30 euron kuukausihinnalla. Hieman suurempi auto saattaa viedä arvokasta kaupunkitilaa noin 15 neliömetriä. Auto ei tee siinä muuta kuin odota käyttäjäänsä. Odottaa voi joutua pitkäänkin. Vähän käytetty auto on suorastaan kadun varteen hylättyä ongelmajätettä. Tämän ongelmajätteen käyttämän tilan paikalle voisi perustaa vaikka kesäterassin, ja hintahan olisi tuo 30 euroa kuukaudessa. Sen verranhan auton käyttämästä tilasta joutuu maksamaan. Tällä hinnalla yrityksen menestymiseen ei tarvita edes kovin kummoista myyntiä.

Helsingin kaupungin päättäjät voivat jättää kaiken tilan lähes ilmaiselle pysäköinnille, tai sitten alkaa elävöittää kaupunkia varaamaalla tilaa katujen varsilta myös ihmisten käyttöön. Helsingin kantakaupungissa vallitsee tavallaan jatkuva pysäköityjen autojen aiheuttama piiritystilanne. Tämän piiritystilanteen takia kaupungin viihtyisyydestä on leikattuna iso palanen. Mitä asukkaat oikeasti haluavat?

Helsingin keskusta tuskin pääsee uuteen nousuun helpottamalla autojen liikkumista ja pysäköintiä, mutta tilan ottaminen autoilta leveämmille jalkakäytäville, pienille terasseille, viheralueille, puuistutuksille tai leikkipaikoille, voisivat oikeasti tehdä koko kantakaupungista viihtyisämmän ja elvyttää myös yrityselämääkin. Kun ihmiset saadaan liikkeelle, niin kauppakin käy paremmin.

 

0

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu