Auto säilyttää arvonsa hyvin verrattuna…

Usein kuulee sanottavan, että kun uuden auton ajaa liikkeestä ulos, häviää hinnasta heti tuhansia euroja. Sen jälkeen jälleenmyyntiarvo putoaa hitaammmin. Tuskin koskaan tulee kuitenkaan vastaan tilannetta, että autoa ei saisi myytyä, edes jokseenkin kohtuulliseen, auton ikää ja kuntoa vastaavaan hintaan.

Toisin on monien muiden tuotteiden kohdalla. Kun tuotteen on maksanut, niin sillä ei välttämättä ole jäljellä muuta kuin käyttö- ja tunnearvoa. Aina ei käy näin huonosti, vaan hyväkuntoisen ja uudehkon tuotteen jälleenmyyntihinta voi olla vaikka 50 prosenttia uuden hinnasta. Jos olet ostanut tai myynyt jotain esimerkiksi Torissa, niin osaat luultavasti sanoa paljonkin eri tuotteiden hintakehityksestä.

Tuotteen erinomainenkaan kunto ei takaa arvon säilymistä. Itse asiassa monet tuotteet pysyvät lähes uutta vastaavassa kunnossa vuosia, jos ei vuosikymmeniä. Myyminen voi silti olla hyvin vaikeaa.

Mitä selityksiä voisi olla esittämälleni ilmiölle? Yksi syy voisi hyvin olla tavaranpaljous. Käytettyä tavaraa on niin paljon myynnissä, että ostajilla on varaa valita. Uusi tuote nähdään toimivana, luotettavana ja turvallisena, takuukin kertoo sen. Vuosia tai jopa vuosikymmeniäkin vanha laadukas tuote voi silti olla käytännössä lähes uutta vastaavassa kunnossa. Kauppiaat toki haluavat vedota uuden tuotteen paremmuuteen..

+1

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu