Etsintäkuulutus: kaunis ja viihtyisä kaupunki Suomessa

Jokaisesta suomalaisesta kaupungista löytyy kauniita paikkoja, jotka näkyvät usein kaupunkia esittelevissä valokuvissa. Suomea kiertävät turistit hakeutuvat yleensä aina näihin valokuvien paikkoihin. Vastaan ei silti ole tullut kaupunkia, jonka voisi todeta olevan kauttaaltaan kaunis ja viihtyisä. Eikä vastaan ole myöskään tullut kaupunkia, jossa olisi kaikkialla rumuuden ympäröimänä.

En toki ole käynyt jokaisessa Suomen reilussa sadassa kaupungissa. Siksi tämä blogiteksti onkin eräänlainen etsintäkuulutus, jossa etsitään kaupunkia Suomessa, jonka voisi todeta olevan kaunis ja viihtyisä, likkui sitten missä tahansa kaupungin alueella.

Kauniiden ja viihtyisien asuinympäristöjen luominen luulisi olevan kaavoituksen ja rakentamisen ensisijainen tavoite. Jotenkin vain tuntuu siltä, että tästä tavoitteesta on luistettu välillä hyvinkin paljon. Tai sitten omat näkemykseni kauniista ja viihtyisästä kaupungista eroavat merkittävästi ihmisten yleisistä näkemyksistä.

Kesän vehreyden ympäröimänä onneksi osa rumuudestakin peittyy puiden taakse. Nyt on hyvä aika nauttia suomalaisista kaupungeista parhaimmillaan. Marraskuun harmaudessa ehtii sitten miettiä, olisiko kaupunkeja pitänyt suunnitella jotenkin eri tavalla.

 

+1

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu