Hallitus osoittaa näpertelytaitonsa ravintoloiden avaamisen kohdalla

Tänään 19.5. hallitus on päättänyt ravintoloiden avaamisesta ja avaamisen ehdoista. Kahdeksan kohdan lista (HS:n uutisen mukaan) osoittaa, että hallitus osaa näpertelytaidon. Hallitus nähtävästi tietää paremmin kuin kukaan muu, millaiset ovat olosuhteet Suomen noin 10000 ravintolassa Hangosta Utsjoelle.

Hallitus osoittaa pitkällä listallaan, ettei se luota pätkääkään ravintoloitsijoiden ja niiden asiakkaiden kykyyn tehdä itse järkeviä päätöksiä. Ohjeistusta voi tulkita monella tavalla ja se synnyttää luultavasti myös täysin absurdeja tilanteita.

Jälleen on myös unohdettu, että tartunnat keskittyvät Uudellemaalle. Silti hallitus haluaa ulottaa ravintoloita koskevat määräykset koko Suomeen. Onko kyse tietämättömyydestä mikä on tartuntatilanne maan eri osissa vai haluaako hallitus vain hallita ja päättää kaikesta?

Hallituksen ehdotus, että aluehallintovirastot valvovat rajoitusten noudattamista, osoittaa hyvin sen, ettei hallitus ihan ymmärrä, millaista mahdottomuutta se on ehdottamassa. Aluehallintovirastoilla ei ole mitään mahdollisuuksia lähteä oikeasti valvomaan rajoitusten noudattamista.

Suomi on syöksymässä syvempään lamaan kuin koskaan aikaisemmin, mutta hallitus näpertelee ravintoloiden rajoitusten kanssa. Aluehallintovirastot tai kunnat voisivat aivan hyvin itse tehdä päätöksiä tartuntatautilain nojalla. Ravintoloitsijat myös osaavat itse tehdä järkeviä päätöksiä. Riittävää on tietää, miten koronavirus leviää.

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000006511582.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu