Julkinen valta peittelee omaa epäonnistumistaan kiittelemällä terveydenhuollon henkilöstöä

Terveydenhuollon henkilöstön tehtävänä on hoitaa potilaat missä tahansa tilanteessa. Hoito on laadukasta, kun sitä varten on annettu riittävät resurssit. Kun resursseja ei ole tarpeeksi, niin hoidon laatu kärsii ja osa henkilöstöstä vaihtaa alaa, minkä seurauksena resursseja on entistä vähemmän.

Julkisen vallan toimijat ovat kiitelleet terveydenhuollon henkilöstöä venymisestä koronakriisin aikana. Presidentti Niinistö totesi että: ”Terveydenhuoltohenkilöstö on ollut äärimmäisen työn ja vaivan edessä koko vuoden ajan.” (Helsingin uutiset 17.11.2021)

Arvostan terveydenhuollon henkilöstön tekemään työtä. Niin arvostan lähes kaiken muunkin työn tekemistä. Vähiten arvostan julkisen vallan ja terveydenhuollon johtoporrasta, jotka ovat surkeasti epäonnistuneet tehtävässään taata julkisen terveydenhuollon toimivuus. Ongelmia on ollut jo useamman vuosikymmenen ajan. Laiminlyönnit ja riittävän hoidon puute maksavat myöhemmin entistä enemmän. Tietojärjestelmä- ja SOTE-sekoilut saavat vain vihaiseksi.

Kansa saa kiitellä julkisen terveydenhuollon henkilöstöä. Kiitoksia jakelevat vallanpitäjät peittelevät vain omia epäonnistumisiaan.

+2

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu