Kaikki nopeasti etuovesta sisään HSL:n bussiin (ja matka jatkuu..)

Olen ihmetellyt, miksi bussiliikenteessä pidetään vieläkin kiinni periaatteesta, että bussiin noustaan sisään etuovesta, runkolinjoja lukuun ottamatta. Jokainen etuovesta sisään astuva matkustaja kasvattaa bussin kokonaismatka-aikaa. Jos käytössä olisi myös keskiovi ja ylimääräiset lippulaitteet bussin keskiosassa, niin matka-aikaa saisi pienennettyä merkittävästi. Bussit ovat hitain kulkuväline raitiovaunun jälkeen. Matkustuksen suosiota varmasti lisäisi nopeampi matkanteko.

Puhelimestaan lipun näyttävät selviävät sisään nopeammin kuin varsinaista matkakorttia näyttävät, varmaan noin viidessä sekunnissa. Matkakorttia käyttävillä kuluu varmaan muutaman sekunnin pidempään, tai lippulaitteen ongelmien kanssa 10-30 sekuntia. Jos yksi äheltää lippulaitteen kanssa 30 sekuntia, ja 30 muuta matkustajaa joutuu kärsivällisesti odottamaan, niin ei kuulostaa kovin mukavalta. Ei bussissa istuta huvin vuoksi. Harva ostaa kuljettajalta lipun, mikä on hyvä asia.  Luulisi, että HSL olisi tutkinut, kuinka paljon bussien matka-ajasta kuluu pysäkeillä. Jo 9-vuotias lapsi voisi selvittää asian helposti.

Pelkääkö HSL ilman lippua matkustavien määrän kasvua busseissa, jos keskiovestakin saisi kulkea sisään, vai mikä on syynä sääntöön, että bussiin mennään edelleen etuovesta sisään?

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu