Kaupunkiympäristö on yksi suuri automainos

Harva suoranaisesti hirveästi nauttii mainoksista. Television voin sulkea, jos ei nauti mainoksista. Radiokanavan voi vaihtaa, jos jatkuvat mainokset alkavat ärsyttää. Nettimainostusta on ehkä vaikeampi välttää. Yhtä tuoteryhmää ei oikeastaan tarvitse edes hirveästi mainostaa, sillä tämä tuoteryhmä saa kuitenkin osakseen valtavan määrän eräänlaista piilomainontaa.

Autoja on kaupunkiympäristössä kaikkialla, eikä niiden näkemistä voi välttää. Ulos lähtiessä näkee yleensä aina parkkipaikan tai ainakin kadun varteen pysäköityjä autoja. Jokainen autonmerkki on edustettuna. Kävellessä tai pyöräillessäkään on vaikea kokonaan vältellä autoteitä. Ei ole siis juuri väliä, millä kulkuvälineellä itse on liikkeellä.

Autopesusta saadaan puhtautta ja kiiltoa pintaan, ja samalla auto saattaa näyttää aina vain houkuttelevammalta muiden ihmisten silmissä. Kevyesti rullaava tyylikäs uusi auto saa päitä kääntymään. Tuollaisella autolla olisi mahtavaa nauttia liikkumisen vapaudesta. Muita väistelevä bussimatkustaja näkee ohikulkevan auton kuljettajan turvallisen kuoren sisällä tyytyväisenä ja itsevarmana.

Moni autoilija ajattelee, että miksi ihmeessä kukaan käyttää joukkoliikennettä. Ruuhkatkin voidaan ratkaista rakentamalla lisää asfalttia, vai miten se olikaan. Onko insinöörillä muita ratkaisuvaihtoehtoja?

Monessa kodissa äiti opettaa pienelle lapselleen, kuinka varoa autoja.

 

 

+1

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu